Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προχωρά και σήμερα (Πέμπτη, 30.8.2019) προς ανάκτηση της «πλήρους» ανοδικής τάσης.

Ο ΓΔ προχωρά και σήμερα (Πέμπτη, 30.8.2019) προς ανάκτηση της «πλήρους» ανοδικής τάσης.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα, μικρή άνοδο +0,44%, (στις 862 μονάδες, στις 4.10 μμ) με καλό τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με επίσης ανοδικά τα ευρωπαικά χρηματιστήρια που τείνουν να μετατρέψουν την μεσοπρόθεσμη τάση από καθοδική σε ανοδική.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να έχει τοποθετηθεί από χθες στο άνω μισό της μηνιαίας του διακύμανσης και πάνω από τον ΕΚΜΟ30, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό, και το μόνο που του λείπει για να επανεισέλθει σε πλήρη ανοδική τάση, είναι να ξεπεράσει το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που χθες κάμφθηκε οριακά στις 895 μονάδες και σήμερα στις 885, οπότε σε αυτή τη περίπτωση, στην διάσπαση ή και βίαιη προσέγγιση του ΥΚ20, εμείς θα ενισχύσουμε σημαντικά τις μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 55% με μετοχές και 45% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν οριακά σε αριθμό τις καθοδικές ενώ 3 δευτερεύουσες μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΙΚΤΙΝ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Ξεχωρίζει θετικά σήμερα μόνον η ΤΕΝΕΡΓ (+1,50% με περίπου 200 χιλ τεμάχια),  η μόνη εμπορεύσιμη μετοχή του ΧΑ που πετυχαίνει Υψηλό έτους και η οποία σήμερα (μετά από 4ήμερο ράλι) ανακοίνωσε άνοδο +52% των εξαμηνιαίων κερδών της.

Ξεχωρίζει αρνητικά σήμερα μόνον η ΜΛΣ η μόνη μετοχή που σημειώνει σήμερα νέα χαμηλά τριμήνου.

O IKTIN μετά από σοβαρή διόρθωση περίπου -30% μέσα σε ένα δίμηνο, σήμερα όπως και χθες αντιδρά ανοδικά με σκοπό μια αποτελεσματική ανοδική αναστροφή.

Προς το παρόν δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε, θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text