Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νέος «μποναμάς» 5 εκατ. ευρώ στην Centric

Νέος «μποναμάς» 5 εκατ. ευρώ στην Centric

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέος «μποναμάς» 5 εκατ. ευρώ στην Centric

Έκτακτα κέρδη ύψους 5 εκατ. ευρώ και ταμειακή είσπραξη της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ έφερε το φετινό καλοκαίρι στην Centric, με την ολοκλήρωση της προ ετών συμφωνίας εκχώρησης της δραστηριότητας των τυχερών παιχνιδιών.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη συμφωνία προέβλεπε ένα αρχικό τίμημα 14,4 εκατ. ευρώ (εισπράχθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας) και εν συνεχεία τρεις άλλες καταβολές (10 εκατ., 5 εκατ. και 5 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα), υπό την αίρεση ότι η εκχωρηθείσα δραστηριότητα θα σημείωνε σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα επιδόσεις που θα υπερέβαιναν προσυμφωνηθέντα επίπεδα κύκλου εργασιών. Από τις τρεις αυτές καταβολές:

α) Η πρώτη των 10 εκατ. ευρώ εισπράχθηκε από την CentricΣΕΝΤΡ +4,66% τα προηγούμενα χρόνια.

β) Η δεύτερη είχε μεν εγγραφεί στις λογιστικές καταστάσεις του 2018 (συμβάλλοντας πέρυσι στη διαμόρφωση καθαρής κερδοφορίας ύψους 2,75 εκατ. ευρώ για τον Όμιλο), χωρίς ωστόσο να έχει εισπραχθεί μέχρι την 31/12/2018.

γ) Και η τρίτη καταβολή (5 εκατ. ευρώ) η οποία εξαρτάτο από επίδοση της εκχωρηθείσας δραστηριότητας έως και το τέλος Ιουνίου του 2019.

Η ουσία είναι πως οι όροι της συμφωνίας στις 30/6/2019 εκπληρώθηκαν και έτσι η CentricΣΕΝΤΡ +4,66% όχι μόνο «έγραψε» έκτακτα κέρδη 5 εκατ. ευρώ, αλλά παράλληλα θα ενισχύσει το ταμείο της με 10 εκατ. ευρώ, καθώς εισέπραξε μέσα στο καλοκαίρι, τόσο το φετινό, όσο και το περυσινό οφειλόμενο ποσό.

Έτσι, με δεδομένο ότι το θετικό καθαρό ταμείο (μετρητά και χρηματοοικονομικά προϊόντα μείον σύνολο τραπεζικού δανεισμού) κυμαινόταν στο τέλος του 2018 γύρω στα 14 εκατ. ευρώ, η είσπραξη επιπλέον 10 εκατ. ευρώ επιτρέπει στην εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών να υλοποιήσει με μεγάλη άνεση το επεκτατικό της πρόγραμμα σε τρεις τομείς.

Στον τομέα της εν πλω ψυχαγωγίας (υπηρεσίες καζίνο και video games σε κρουαζιερόπλοια), όπου η θυγατρική του Ομίλου αύξησε φέτος σημαντικά τον αριθμό των συνεργαζόμενων πλοίων στα οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της, γεγονός που θα επηρεάσει θετικά τις οικονομικές της επιδόσεις μέσα στο 2019.

Στον χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων (στο μεν ξενοδοχείο της Μυκόνου αποκτήθηκε όμορο οικόπεδο, με αποτέλεσμα η τουριστική μονάδα να διαθέτει σήμερα άμεση πρόσβαση στη θάλασσα, ενώ αγοράστηκε ακίνητο στα Βριλήσσια, σαφώς ικανοποιητικής απόδοσης ενοικίου).

Σε ό,τι αφορά την εστίαση (αλυσίδα Chicken Stories) εκπονούνται σχέδια περαιτέρω επέκτασής της.

ΥΓ: Μετά και την είσπραξη των 10 εκατ. ευρώ, το θετικό καθαρό ταμείο διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα και αποτελεί πολύ σημαντικό ποσοστό της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας της CentricΣΕΝΤΡ +4,66% (24,6 εκατ. ευρώ) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Στις 31/12/2018 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εισηγμένης είχε διαμορφωθεί στα 26 εκατ. ευρώ.

Στέφανος Kοτζαμάνης

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text