Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, (Δευτέρα, 2/9/2019)

Σύντομο σχόλιο Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, (Δευτέρα, 2/9/2019)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η σημερινή μικρή διόρθωση του ΓΔ δεν θα πρέπει να έχει πτοήσει τους longs (αγορασμένους, κατέχοντες μετοχές) λόγω μικορύ μεγέθους της (-0,87%, στις 860 μονάδες) και μικρών όγκων (35 εκατ).

 

Για να πτοηθούν οι longs θα πρέπει, βάσει του ψυχολογικού νόμου των retracements, ο ΓΔ να χάσει το μισό τησ ανοδικής αντίδρασης του β' 15νθημέρου του Αυγούστου κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων.

 

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 830 μονάδες, εμείς δεν θα φοβώμαστε φθινοπωρινή ύφεση.

 

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 3/9/2019

 

Επειδή αύριο ο κύριος σηματοδότης μας αγορών, το κυλιόμενο Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών, θα κυλίσει στις 868 μονάδες, εμείς θα προχωρήσουμε σε σημαντικές αγορές αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από αυτό το επίπεδο των 868 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Οι καθοδικες μετοχές ήταν σήμερα διπλάσιες των ανοδικών αλλά οι μετοχές με μεγάλη άνοδο ήταν ίσες με τις μετοχές με μεγάλη πτώση, 3 προς 3, (με μεγάλη άνοδο οι ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΦΡΙΓΟ και με μεγάλη πτώση οι, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΒΑΞ.

 

Επιπλέον, 4 μετοχές  πέτυχαν σήμερα νέα υψηλά έτους (οι ΔΕΗ, ΙΝΚΑΤ, ΤΕΝΕΡΓ και ΠΡΟΦ) έναντι καμίας που να σημείωσε νέο χαμηλό έτους, γεγονός που σημαίνει ότι συνεχίζουμε να διάγουμε αυτοτροφοδοτόύμενη ανοδική τάση.

 

Η μετοχή της ημέρας : Αναμφίβολα ήταν η ΔΕΗ που πέτυχε την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας (+11,37%) με τεράστιο τζίρο, σχεδόν 6 εκατ ευρώ, διασπώντας ανοδικά έγκυρη (εδραζόμενη σε 4 ισουψείς κορυφές) αντίσταση.

 

Από τις υπόλοιπες μετοχές μας έκαναν θετική εντύπωσυ οι 3 αναφερθείσες που έκλεισαν σε νέο υψηλό έτους.

 

Η παρολίγον να χρεοκοπήσει ΦΡΙΓΟ δείχνει σημάδια επιβίωσης. σήμερα έκλεισε στα 20 λεπτά με σχεδόν 500.000 τεμάχια και άνοδο +3,09%.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text