Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συζητήσεις Intralot με τράπεζες για τα δάνεια

Του Φώτη Κόλλια

Τι είπε η διοίκηση της Intralot για τον δανεισμό και τις συμβάσεις σε Τουρκία και ΗΠΑ. Οι στόχοι για το "μαξιλάρι ρευστότητας" και ο "πάγος" στις πωλήσεις νέων περιουσιακών στοιχείων.

Σε συζητήσεις με τις τράπεζες προκειμένου να αντιμετωπίσει το γεγονός πως δεν καλύπτονται πλέον οι όροι παροχής (covenants) των δύο μεγάλων ομολογιακών δανείων που είχε λάβει το 2016 και το 2017 βρίσκεται η διοίκηση της Ιntralot, όπως είπε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εξαμήνου, χωρίς, όμως, να δώσει χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Τα δύο ομολογιακά είναι συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ, ενώ στο τέλος του εξαμήνου ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας αυξήθηκε στα 652 εκατ. ευρώ από 615,3 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2018.

Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη η διοίκηση επικεντρώθηκε στο γεγονός πως αντιστρέφεται, όπως είπε, η καθοδική πορεία της ρευστότητας και επιτυγχάνεται ο στόχος για «μαξιλάρι ρευστότητας» μεταξύ 75 – 80 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου 2018 το συγκεκριμένο «μαξιλάρι» ξεπερνούσε τα 80 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από την πώληση του ποσοστού της Ιntralot στην «Ελληνικά Λαχεία» από την οποία θα αποκομίσει 20 εκατ. ευρώ. Η συγκεκριμένη συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων.

Για την Bilyoner, της δεύτερης σύμβασης που διαθέτει η Intralot στην Τουρκία μετά την προ μηνών απώλεια της σύμβασης για τον αθλητικό στοιχηματισμό, η διοίκηση υποστήριξε πως ενημερώθηκε ότι ανανεώθηκε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2019 και πως στη συνέχεια θα υπάρξει δεκαετής σύμβαση. Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του εξειδικευμένου Τύπου, που είχαν κυκλοφορήσει τα μέσα Αυγούστου, και αυτή η σύμβαση χάνεται προς όφελος κοινοπραξίας υπό την τουρκική Demiroren.

Η διοίκηση της Ιntralot τόνισε πως διατηρεί την πρόβλεψη για κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα επίπεδα των 50 εκατ. δολαρίων από τη θυγατρική στις ΗΠΑ. Επιπλέον, παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένα συμβόλαια που επηρέασαν τα αποτελέσματα, επισημάνθηκε το συμβόλαιο για το αθλητικό στοίχημα στην Ουάσινγκτον, αλλά και το γεγονός πως στο άμεσο μέλλον (μέχρι το 2027) δεν λήγει κάποια μεγάλη σύμβαση. Υπήρχαν και καλές εξελίξεις όπως η (έστω καθυστερημένη) εκκίνηση στο Illinois που είχαν θετικό αντίκτυπο.

Πρόσθεσε, επίσης, πως η εταιρεία «δεν επείγεται» για την πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων. Ειδικά για την Gamenet στην Ιταλία (ελέγχει το 20%) είπε πως έχει εντυπωσιακή βελτίωση οικονομικών αποτελεσμάτων, γεγονός που αποτυπώνεται και στη μετοχή. Η διοίκηση επανέλαβε πως συνεχίζεται το σχέδιο εξοικονόμησης πόρων μέσω εσωτερικής αναδιάταξης, κυρίως στον τομέα ανάπτυξης των εφαρμογών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text