Σχόλιο ΤΧ, Τρίτη, 3/9/2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019) με ήπιο τρόπο η διόρθωση του ΓΔ από την ισχυρή ανοδική αντίδραση του β’ 15νθημέρου Αυγούστου. Η κύρια τάση παραμένει ανοδική

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή (-0,60%, στις 855 μονάδες, στις 3.55 μμ), οι τζίροι είναι μικροί (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κύριοι ΞΔ βρίσκονται κατά μέσον όρο σε 4μηνη πλευρική τάση κοντά στα ιστορικά υψηλά.

Εμείς θα ανησυχήσουμε και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για πωλήσεις μετοχών μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 830 μονάδων. Αντίθετα, αν συνεχισθεί η ανοδική αντίδραση και διασπασθεί το κυλιόμενο Υ ψηλό Κλείσιμο 20 ημερών που από χθες βρίσκεται στις 868 μονάδες, το ΤΧ θα προχωρήσει σε αποφασιστικές αγορές.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα σαφώς πτωτικό με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το ¼ θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΠΕΙΡ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις λίγο χειρότερες του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΙΝΚΑΤ, που πετυχαίνει μεγάλη άνοδο, κοντά στο +6%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΙΝΚΑΤ που σημειώνει μεγάλη άνοδο με μεγάλο όγκο δίνοντας ταυτόχρονα σήμα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήμα αγορών σαν το σημερινό της ΙΝΚΑΤ. Δεν διακρίνουμε κάποια. Οι περισσότερες είναι μεσοχρονίως υπεραγορασμένες και χρειάζονται μια οριζόντιο ανάπαυλα-παγίωση ολίγων εβδομάδων και ύστερα να φύγουν προς τα πάνω ώστε να δώσουν σήμα αγορών. (Από αυτή την άποψη, καλό θα ήταν και ο ΓΔ να παγιώσει την μεγάλη φετινή άνοδο κάνοντας μια ανάπαυλα αρκετών εβδομάδων στα επίπεδα των 830-900 μονάδων.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΙΝΚΑΤ ενώ νέα χαμηλά έτους δεν σημειώνει καμία μετοχή.

Δείκτης Τραπεζών : σήμερα διορθώνει έντονα, -2,7%, στις 740 μονάδες αυτή τη στιγμή ενώ ο αγοραστικός στροφέας – ΥΚ40 βρίσκεται στις 840 μονάδες (+14% ψηλότερα).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text