Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | AVAX: Η Οδύσσεια της αύξησης κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ - Πότε θα ληφθεί απόφαση

AVAX: Η Οδύσσεια της αύξησης κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ - Πότε θα ληφθεί απόφαση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
AVAX: Η Οδύσσεια της αύξησης κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ - Πότε θα ληφθεί απόφαση

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εκτιμάται ότι αυτή την φορά θα προχωρήσει, στην β΄επαναλητπική γενική συνέλευση στις 26 Σεπτεμβρίου

Έκτακτη γενική συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου συγκαλεί εκ νέου ο Όμιλος Avax με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφααίου κατά 20 εκατ ευρώ, για την οποία εδώ και 12 μήνες τουλάχιστον, δεν έχει ληφθεί απόφαση.

Mέσα σε αυτούς τους μήνες η εταιρεία συγκάλεσε αρκετές φορές γενική συνέλευση με διαφοροποιημένη την τιμή έκδοσης (στα 0,60 ευρώ και πλέον στα 0,30 ευρώ), χωρίς να υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία για την λήψη απόφασης.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας εκτιμάται ότι αυτή την φορά θα προχωρήσει, στην β΄επαναλητπική γενική συνέλευση στις 26 Σεπτεμβρίου (αυτή στις 20/9 θα αναβληθεί λόγω απαρτίας).

Η αύξηση  του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μέχρι του ποσού των 20 εκατ ευρώ και θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης σε όλους τους μετόχους της, με τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή και την έκδοση 66.666.666 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, μετά την αφαίρεση των προβλεπόμενων δαπανών έκδοσης, θα διατεθούν ως εξής:

(α) 4,725 εκατ για κάλυψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια της

Εταιρείας,

(β) 5 εκατ. για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων,

(γ) 3,43 εκατ. για την χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE ως προς την

εισφορά ιδίων κεφαλαίων στο αιολικό πάρκο στο Κουρομάντρι-Ριγανόλακα Ναυπακτίας.

(δ) 3,487 εκατ. για βελτίωση ταμειακής ρευστότητας, ενόψη και των πληρωμών (σε δόσεις) του προστίμου ύψους 18,3 εκατ που επιβλήθηκε το 2017 στην Εταιρεία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για διευθέτηση διαφοράς.

(ε) 3 εκατ ευρώ για εισφορά ιδίων κεφαλαίων και δανείου μειωμένης εξασφάλισης (sub-debt)

στο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης απορριμάτων του Νομού Ηλείας.

Η χρήση των κεφαλαίων, όπως αναφέρεται παραπάνω, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως και 24

μήνες μετά την άντληση των κεφαλαίων.

Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχουν δεσμευτεί ότι θα συμμετέχουν οι οικογένειες Ιωάννου, Μιτζάλη και Κουβαρά. Ειδικότερα το ποσοστό της οικογένειας Ιωάννου θα ανέλθει λίγο πάνω από το 30%, το ποσοστό της J&P Investments θα περιοριστεί πέριξ του 23-24%, η οικογένεια Μιτζάλη θα φτάσει περίπου στο 17% και η οικογένεια Κουβαρά στο 7%.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένω συμβάσεων του Ομίλου ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ πρόσφατα η Aβαξ σε κοινοπραξία με την GHELLA SpA –ALSTOM TRANSPORT S.A, υπέβαλλαν προσφορά για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του μετρό, προϋπολογισμού 1,5 δισ. ευρώ, όπου μάλιστα όπως έγινε γνωστό η τεχνική προσφορά τους πήρε πολύ μικρό προβάδισμα έναντι του δεύτερου σχήματος που συμμετέχει στο διαγωνισμό.

Επίσης η κοινοπραξία ΑΒΑΞ - Μεσόγειος - ΑΑΓΗΣ, υπέγραψαν τη σύμβαση για τη μονάδα επεξεργασίας στην Ηλεία, μιας τουριστικής περιοχής που αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα με τα σκουπίδια εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόκειται για σύμβαση ύψους 38 εκατ. ευρώ, με τα 16,8 εκατ. να προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 21,2 εκατ. ευρώ να αφορούν ιδιωτικά κεφάλαια του αναδόχου.

Η σύμβαση ΣΔΙΤ αφορά στην κατασκευή και τη λειτουργία (για 25 χρόνια) μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων δυναμικότητας 45.000 έως 80.000 τόνων ετησίως.

 

Ελένη Μπότα

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text