Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Επανέρχονται σήμερα, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, οι αγοραστές με τον ΓΔ να πλησιάζει το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ΥΚ20)

Επανέρχονται σήμερα, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, οι αγοραστές με τον ΓΔ να πλησιάζει το Υψηλό Κλείσιμο 20 ημερών (ΥΚ20)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ενθαρρυντική είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με ικανοποιητική άνοδο +1,30% (στις 865 μονάδες, στις 4.00 μμ) και με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), πλησιάζει απειλητικά σε απόσταση 3 μονάδων ή περίπου 0,30% το ΥΚ20 των 868 μονάδων.

Η αγορά δείχνει ότι έχει την δυνατότητα να ξεπεράσει την βαθιά (-11%) διόρθωση του α’ 15νθημέρου Αυγούστου και να επανέλθει σε κραταιά αυτοτροφοδοτούμενη ανοδική τάση με στόχο τις 1000 μονάδες εντός του φθινοπώρου.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει με άνοδο άνω του +1,50%, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 55% σε 75-85%, αναλόγως των τζίρων.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται  αυτή τη στιγμή τα 4/5 των μετοχών αλλά μόνον 3 μετοχές, οι ΕΤΕ, ΕΧΑΕ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3%.

Δεύτερο μειονέκτημα της σημερινής ανόδου είναι οι χαμηλοί τζίροι (θα απαιτούσαμε πάνω από 80 εκατ) και τρίτο μειονέκτημα η μέτρια κατάσταση των ξένων δεικτών οι οποίοι βρίσκονται σε φάση παγίωσης στην μέση περίπου της δίμηνης-τετράμηνης διακύμανσής τους. Γι αυτούς τους λόγους δεν θα προχωρήσουμε σε πολύ βαριές αγορές αν δοθεί το σήμα.

Ποιες μετοχές θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 868 μονάδες. Με κριτήριο την κερδοφορία παρά την διαγραμματική εικόνα επιλέγουμε , ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΠΕΛΑ και ΟΛΠ.

Υστερόγραφο, αυτή τη στιγμή, 4.20 μμ, ο ΓΔ διασπά ανοδικά με δύναμη (+1,78%) τον στροφέα – ΥΚ20 των 868 μονάδων, οπότε πιθανότατα θα προχωρήσουμε στις παραπάνω αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text