Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Folli Follie: Επιστολή προς τους ομολογιούχους για εξεύρεση λύσης

Folli Follie: Επιστολή προς τους ομολογιούχους για εξεύρεση λύσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Folli Follie: Επιστολή προς τους ομολογιούχους για εξεύρεση λύσης

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Επιστολή με την οποία προτείνεται η πραγματοποίηση συνάντησης σε επίπεδο "principal to principals” προκειμένου να επιλυθούν τα ανοικτά θέματα που απομένουν με στόχο την εξεύρεση μιας κοινώς αποδεκτής συμφωνίας εξυγίανσης, απέστειλε η διοίκηση της Folli Folli στους εκπροσώπους των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρείας.

Στην επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας βρίσκεται σε γνώση του Capital.gr., η διοίκηση της Folli Follie ζητά από τους ομολογιούχους, η συναίνεση των οποίων στο προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να μην οδηγηθεί η εταιρεία σε πτώχευση, να ξεκινήσουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τα ζητήματα επί των οποίων δεν έχει επέλθει συμφωνία.

Πρόκειται για πέντε βασικά σημεία που αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της επικοινωνίας και των συζητήσεων των δύο πλευρών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και δημοσιοποιήθηκε η αναθεωρημένη πρότασή της FFG για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

Επί της αρχικής πρόταση που εστάλη στους ομολογιούχους πιστωτές, οι τελευταίοι ζήτησαν σειρά αλλαγών και βελτιώσεων με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, το ποσοστό που θα λάβουν στην OpsCo (η εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ) αλλά και τη συμμετοχή στην Dufry, όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά του το Capital.gr.

Πέντε σημεία διαπραγμάτευσης

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της FFG, κ. Γούναρης, αναφέρεται πως σε περίπτωση που δεν προκύψει ουσιαστική πρόοδος επί των θεμάτων αυτών, τότε η εταιρεία θα έχει ως μοναδική επιλογή την υποβολή αίτησης πτώχευσης, κάτι που είχε αναφέρει η εταιρεία και στην τελευταία ενημέρωση αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η διοίκηση της Folli Follie αναφέρεται σε 5 ζητήματα που θεωρεί ότι αποτελούν τα βασικά σημεία διαπραγμάτευσης. Συγκεκριμένα, τις 804 χιλιάδες μετοχές της Dufry που κατέχει η FFG (σ.σ. έχουν ζητηθεί από τους ομολογιούχους ως επιπλέον εγγύηση), την ιδιοκτησία των μετοχών της OpsCo και το καθεστώς εταιρικής διακυβέρνησής της, τη δομή του νέου ομολόγου (ύψους 20 εκατ. ευρώ) που θα εκδοθεί, το κεφάλαιο κίνησης που θα απαιτήσει η εταιρεία μετά την αναδιάρθρωση και την διευθέτηση των αμοιβών των συμβούλων του Ad Hoc Group των ομολογιούχων.

Στο τελευταίο μετέχουν τα γνωστά funds – κάτοχοι ομολογιών της FFG, ήτοι τα Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma Capital, αλλά και η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance.

Η συνάντηση προτείνεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, στα γραφεία της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί τη Folli-Follie, ενώ δίδεται προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής έως αύριο, 11 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά των ομολογιούχων-πιστωτών, επί του παρόντος δεν είναι σαφές εάν θα προσέλθουν την ερχόμενη Παρασκευή στην προτεινόμενη συνάντηση ή εάν θα αντιπροτείνουν διαφορετική ημερομηνία, κάτι που είναι πολύ πιθανό.

Εκπρόσωποί τους αναφέρουν πως θα επιδιώξουν να έχουν εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις της διοίκησης της εταιρείας επί του term sheet και των θεμάτων που έχουν θέσει, προτού πραγματοποιηθεί μια principal to principals συνάντηση.

Αυτό θα επιδιωχθεί να εξασφαλιστεί, εάν καταστεί δυνατόν, εντός των ημερών, με δεδομένο ότι η εταιρεία επιθυμεί να έχει καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις πρόνοιες του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, τέλος, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η (εξ αναβολής) γενική συνέλευση για το 2018 της Folli Follie με θέμα συζήτησης, μεταξύ άλλων, την έγκριση αναμορφωμένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2017, ενώ θα ζητηθεί από τους μετόχους και "η έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 1.1.2017 -31.12.2017, και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της Εταιρείας".

Η εισήγηση του ΔΣ είναι η αναβολή της συζήτησης και λήψης απόφασης επί των συγκεκριμένων θεμάτων (1,2 και 4) με το αιτιολογικό να καταρτιστούν και εγκριθούν επισήμως. Ακολούθως, το απόγευμα, έχει συγκληθεί τακτική ΓΣ, με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2018.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text