Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 11/9/19) να σταθεροποιήσει την θέση του πάνω από τις 850 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 11/9/19) να σταθεροποιήσει την θέση του πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μάλλον ικανοποιητική για τους longs είναι η μέχρι τούδε (4.05 μμ) σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει ελάχιστη άνοδο +0,30% (στιος 852 μονάδες) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανοδικές διαθέσεις στους ευρωπαικούς δείκτες οι περισσότεροι των οποίων πλησιάζουν τα θερινά υψηλά.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ δεν θέλει να χάσει τις 850 μονάδες όπου διέρχονται οι ΕΚΜΟ30 και ο μέσος άξονας του μηνιαίου του εύρους διατηρώντας μια μάλλον bullish εικόνα.

Αν σήμερα ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 850 μονάδες, θα διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για μεσοπρόθεσμη άνοδο προς τις 900 μονάδες εντός του φθινοπώρου. Αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των χθεσινών 849 μονάδων, θα εκδηλώσουμε κάποιες ανησυχίες για την πορεία της αγοράς.

Προς το παρόν περιμένουμε.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των 50 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε αλλά δύο μετοχές, οι ΠΡΟΦ και ΕΛΠΕ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχές της ημέρας αλλά από την αντίστροφη : Είναι οι ΠΡΟΦ και ΕΛΠΕ με πτώσεις κοντά στο -4,50% και με μεγάλους όγκους, 550 χιλ και 300 χιλ τεμαχίων αντίστροφα. Τα ΕΛΠΕ πέφτουν γιατί κυκλοφόρησε φήμη ότι το πακέτο του Δημοσίου που επίκειται να πωληθεί σε ιδιώτη θεσμικό θα ορισθεί περίπου σε επίπεδα -20% από την τρέχουσα τιμή με συνέπεια οι κατέχοντες να πουλούν τώρα στα 8,5 ευρώ με την ελπίδα να επανατοποθετηθούν στα φημολογούμενα 7 ευρώ. Για την σημερινή πτώση της ΠΡΟΦ δεν έχει κυκλοφορήσει μέχρις στιγμής κάποια είδηση.

Η ΤΕΝΕΡΓ διατηρείται σήμερα στα χθεσινά επίπεδα των μεγάλων διανομών αλλά η ΛΑΜΔΑ χάνει περαιτέρω -1% από τα χθεσινά επίπεδα των επίσης μεγάλων διανομών.

Ο Δείκτης Τραπεζών δείχνει σήμερα πολύ καλή συμπεριφορά με άνοδο +1,30% πλησιάζοντας τα υψηλά μήνα (σαν ο ΓΔ να πλησιάζει τις 874 μονάδες αντί να βρίσκεται στις 851 μονάδες). Είναι θετικό για την όλη αγορά οι τράπεζες να κρατούν τα τεράστια κέρδη του 2019.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text