Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Ράλι τραπεζών, ομολόγων και βουτιά του ευρώ

Ράλι τραπεζών, ομολόγων και βουτιά του ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η απόφαση της ΕΚΤ όχι μόνο να μειώσει το καταθετικό επιτόκιο, αλλά και να επαναφέρει το ισχυρότερο ίσως όπλο της, αυτό της ποσοτικής χαλάρωσης (QE), που είχε εγκαταλείψει στα τέλη του 2018, έγινε δεκτό με ένα ράλι των τραπεζικών μετοχών και των ομολόγων της Ευρωζώνης, όπως και με υποτίμηση του ευρώ.

Ο δείκτες όλων των μεγάλων χρηματιστηρίων της περιοχής, που αμφιταλαντεύονταν πριν από την ανακοίνωση της απόφασης ανάμεσα σε οριακές απώλειες και κέρδη, κινούνται πλέον σταθερά ανοδικά. Ο γερμανικός DAX είναι στο +0,6%, ο γαλλικός CAC 40 στο +0,5% και ο ιταλικός FTSE MIB στο +0,9%. Μεγάλοι πρωταγωνιστές και στα τρία χρηματιστήρια είναι οι ιταλικές τράπεζες. Ο δείκτης των τραπεζών της Ευρωζώνης κάνει άλμα 1,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία στα 1,0960 δολάρια ανά ευρώ. Η υποχώρηση κάτω από το όριο του 1,10 δολ. αναμένεται να πυροδοτήσει νέες έντονες αντιδράσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ που καλεί τη Federal Reserve να οδηγήσει και εκείνη στο μηδέν ή και σε αρνητικό έδαφος τα επιτόκιά της.

Στην αγορά κρατικού χρέους, οι τιμές απογειώνονται και οι αποδόσεις βυθίζονται. H απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είναι στο -0,64% ενώ πριν από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ ήταν στο -0,58%. Η απόδοση του αντίστοιχου ελληνικού υποχωρεί στο 1,56% από 1,64% νωρίτερα και του ιταλικού κάνει βουτιά στο 0,8% από 0,98%.

 

Πηγή: naftemporiki.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text