Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ομολογιούχοι προς Folli: Θέλουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις προτάσεις σας

Ομολογιούχοι προς Folli: Θέλουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις προτάσεις σας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ομολογιούχοι προς Folli: Θέλουμε χρόνο για να εξετάσουμε τις προτάσεις σας

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Να μετατεθεί η προτεινόμενη για σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, συνάντηση, προκειμένου να εξεταστούν τα προσφερόμενα ανταλλάγματα και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, ζήτησαν οι ομολογιούχοι-πιστωτές της Folli Follie Group (FFG) από τη διοίκηση της εταιρείας.

Η τελευταία, είχε αποστείλει επιστολή με την οποία προτείνεται η πραγματοποίηση συνάντησης σε επίπεδο "principal to principals”, προκειμένου να επιλυθούν τα ανοικτά θέματα που απομένουν, με στόχο την εξεύρεση μιας κοινώς αποδεκτής συμφωνίας εξυγίανσης. Η συνάντηση είχε προταθεί να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, στα γραφεία της Weil, Gotshal & Manges, της νομικής εταιρείας που εκπροσωπεί διεθνώς τη Folli-Follie, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι ομολογιούχοι, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τα νέα ανταλλάγματα που προσφέρει η FFG, ζήτησαν η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο 10ήμερο, το αργότερο έως το τέλος του μήνα. Υπενθυμίζεται πως επί της αρχικής πρόταση που εστάλη στους ομολογιούχους πιστωτές, οι τελευταίοι ζήτησαν σειρά αλλαγών και βελτιώσεων με επίκεντρο, μεταξύ άλλων, το ποσοστό που θα λάβουν στην OpsCo (η εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ) αλλά και τη συμμετοχή των 804 χιλ. μετοχών στην Dufry,

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., οι ομολογιούχοι θεωρούν χαμηλή την προσφερόμενη (μέσω ομολογιακού) εγγύηση των 20 εκατ. ευρώ και επισφαλή την κάλυψη με τα (δεσμευμένα από το Ελληνικό Δημόσιο) ακίνητα της εταιρείας.

Η διοίκηση της Folli, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιπρότεινε, μεταξύ άλλων, στους συμβούλους του Ad Hoc Group των ομολογιούχων (σ.σ. μετέχουν οι Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma ital, η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance) πέραν τον αρχικών εξασφαλίσεων, να μεταφερθεί το 48,99% της Sales Manager Ltd και το 50% της "Μαρίνα Μυτιλήνης" στην AssetsCo, καθώς και να λάβουν το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της OpsCo.

Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν σε εξέλιξη, ωστόσο η νέα καθυστέρηση περιορίζει το χρόνο που διαθέτει η εταιρεία προκειμένου να εξασφαλίσει μια συμφωνία επί των όρων του tern sheet, ώστε να αποφύγει την πτώχευση και να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στις πρόνοιες του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου, όπως στόχευε.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text