Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για πατέντες και καινοτομία μέσω ΕΣΠΑ

Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για πατέντες και καινοτομία μέσω ΕΣΠΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κονδύλι 10 εκατ. ευρώ για πατέντες και καινοτομία μέσω ΕΣΠΑ

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Μια νέα δράση του ΕΣΠΑ που ενισχύει με 10 εκατ. ευρώ νέες, νεοσύστατες και υπό σύσταση επιχειρήσεις της Θεσσαλίας για την αξιοποίηση πατεντών ή και καινοτομιών "ανοίγει" μέσα στις επόμενες ημέρες.

Η ενίσχυση αφορά την ίδρυση, τον εκσυγχρονισμό ή την επέκταση νέων, νεοσύστατων και υπό σύσταση επιχειρήσεων μέσω τεχνολογικής και μη τεχνολογικής αναβάθμισης, με αξιοποίηση υποστηρικτικών τεχνολογιών ή και καινοτομίας, για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ποιότητας και της καινοτομίας σε επίπεδο επιχείρησης έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου στο πλαίσιο της δράσης, κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μικρότερο από 50.000 ευρώ  τότε αυτό δεν είναι επιλέξιμο στο πλαίσιο της παρούσας Προκήρυξης.

Σε περίπτωση που το επενδυτικό σχέδιο θα έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 400.000 ευρώ το ποσό πέραν της Δημόσιας Χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θα θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του σχεδίου.

Στην περίπτωση αυτή, παρόλο που οι υπερβάλλουσες δαπάνες δεν επιχορηγούνται, αντικείμενο αξιολόγησης και παρακολούθησης - ελέγχου αποτελεί το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου συμπεριλαμβανομένου και του υπερβάλλοντος κόστους. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες από την απόφαση ένταξης.

Ως ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) έχει ορισθεί η 17η Σεπτεμβρίου και ως καταληκτική ημερομηνία η 18η Οκτωβρίου.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text