Αρχική | Εταιρίες | Τράπεζες | Συμφωνία τραπεζών – M&G για τη Notos Com

Συμφωνία τραπεζών – M&G για τη Notos Com

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συμφωνία τραπεζών – M&G για τη Notos Com

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις μεταξύ των Τραπεζών, της Pillarstone και του βρετανικού fund M&G, το τελευταίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Notos Com μετά την έξοδο από το "κάδρο" της Pillarstone.

Σύμφωνα με πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων, η ολοκλήρωση του deal αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το βρετανικό fund θα βάλει 13,5 εκατ. ευρώ, δηλαδή όσα ήταν και τα κεφάλαια τα οποία είχε συμφωνήσει να βάλει η Pillarstone, η οποία τελικά χρηματοδότησε τη Notos Com με μόλις 7 εκατ. ευρώ.

Από αυτά τα 13,5 εκατ. ευρώ, τα 7 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή του δανείου που είχε χορηγήσει η Pillarstone και τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και του business plan που έχει εκπονηθεί και έχει συμφωνηθεί με τις τράπεζες.

Με βάση άλλες πηγές, η εταιρεία φέρεται να μην χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια, διότι η εταιρεία λειτουργεί ήδη βάσει του business plan που είχε συμφωνηθεί μεταξύ των Τραπεζών και της Pillarstone και το οποίο δεν φαίνεται να αλλάζει τώρα που τον ρόλο της Pillarstone αναλαμβάνει το βρετανικό fund M&G.

Κατά τις ίδιες πηγές εφέτος οι πωλήσεις της Notos Com έχουν εμφανίσει αύξηση +3%, επίσης καταγράφεται βελτίωση του EBITDA ενώ σχεδιάζει το άνοιγμα καταστημάτων όπως της μπράντ American Eagle.

Επίσης η Notos Com είναι εκ των τριών ενδιαφερομένων που διεκδικούν την αντιπροσώπευση και διανομή των καλλυντικών της Shiseido στην Ελλάδα. Σήμερα τη διανομή της συγκεκριμένης μάρκας καλλυντικών βάσει σχετικής συμφωνίας η οποία εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου έχει η Folli Follie Cosmetics.

Η Notos εκτός από το δίκτυο πολυκαταστημάτων που διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σόφια, αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά γνωστά διεθνή brands. Όπως LACOSTE , GANT, TRUSSARDI JEANS, από τον κλάδο της ένδυσης και υπόδησης και AZZARO, CHANEL, CLARINS, GIVENCHY, GUERLAIN, HERMES, ISSEY MIYAKE, από τον τομέα των καλλυντικών και ειδών προσωπικής φροντίδας, ενώ αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τον οίκο Faber Castell.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text