Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Τρεις μνηστήρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Singular Logic

Τρεις μνηστήρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Singular Logic

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τρεις μνηστήρες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη Singular Logic

Κινητικότητα σημειώνεται στο θέμα πώλησης της Singular Logic παρά το ότι η μητρική εταιρεία MIG αναφέρει ότι ο όμιλος δεν εξετάζει στην παρούσα φάση πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων της. Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και τουλάχιστον τρεις επιχειρηματικοί όμιλοι ενδιαφέρονται για την ιστορική εταιρεία, που στο παρελθόν κυριαρχούσε στην ελληνική αγορά πληροφορικής.Μεταξύ των ενδιαφερομένων περιλαμβάνονται ο όμιλος Quest, συμφερόντων  Θεόδωρου Φέσσα, ο όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, και ο ελβετικός όμιλος Liknoss, συμφερόντων του εφοπλιστή Θεόφιλου Πριόβολου.

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον, όμως, παράγοντες κοντά στη διαδικασία κάνουν λόγο για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς η Singular Logic ακολουθεί διττή στρατηγική, στοχεύοντας τόσο στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής (μεγάλα έργα πληροφορικής) όσο και στο επιχειρηματικό λογισμικό. Οι δύο δραστηριότητες αυτές πλέον είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους και ελκύουν εντελώς διαφορετικούς αγοραστές.

Αυτό συμβαίνει με τις περιπτώσεις του ομίλου Quest και του ομίλου Οlympia. Ο πρώτος προφανώς ενδιαφέρεται για τη δραστηριότητα της παροχής υπηρεσιών πληροφορικής, η οποία θα ενισχύσει τη θυγατρική του εταιρεία Unisystems. Eπίσης o όμιλος έχει κάθε λόγο για να διεκδικήσει το προβεβλημένο έργο της διαχείρισης των εκλογικών αποτελεσμάτων της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, ο όμιλος Olympia, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρεται να ενισχύσει την εταιρεία του ομίλου SoftOne, η οποία έχει δραστηριότητες στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού. Η τελευταία μόλις στις αρχές του 2019 απέκτησε την ιστορική Unisoft ενώ στη συνέχεια απέκτησε την Prosvasis.

Εξάλλου, ο εφοπλιστικός όμιλος Πριόβολου εμφανίζεται να επιδιώκει συστηματικά την επέκτασή του στην ελληνική αγορά και ειδικότερα στον τομέα της πληροφορικής. Ο τελευταίος θεωρείται ένας από τους τέσσερις στρατηγικούς τομείς του North Star Group που ελέγχει. Οι άλλοι τρεις στρατηγικοί τομείς είναι η ναυτιλία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα ακίνητα.

Πέρυσι ο όμιλος Liknoss εξαγόρασε από τον όμιλο Forthnet τη Forth-crs, την οποία μετονόμασε σε CRS Liknoss. Ο κ. Πριόβολος θεωρείται από τους αρχικούς μετόχους της MIG ενώ ακόμη συμμετείχε και στο διοικητικό συμβούλιο της Attica Συμμετοχών.

Εμπόδιο επίσης στην επίτευξη μιας συμφωνίας είναι ακόμη και οι διαφορετικές επιδιώξεις των πιστωτριών τραπεζών. Για παράδειγμα, η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας διττό ρόλο στην εταιρεία, αφού εκτός από δανειστής της Singular Logic είναι και μέτοχος της MIG, από τη μία πλευρά θέλει να διασφαλίσει την αξία των μετοχών και λιγότερο τα εκχωρούμενα δάνεια. Aπό την άλλη πλευρά, η Εurobank, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού της επιχείρησης, επιδιώκει να αποφύγει ένα βαθύ «κούρεμα» των χορηγήσεών της. Η Singular Logic στο τέλος του 2018 όφειλε πάνω από 60 εκατ. ευρώ στις τράπεζες ενώ το ομολογιακό δάνειο 51,3 εκατ. ευρώ, που έχει χορηγήσει κυρίως η Eurobank, έληξε χωρίς να αποπληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Τελικά η ισχύς του στις αρχές του 2019 παρατάθηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 αλλά το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας πληροφορικής (μετοχές, απαιτήσεις, σήματα κ.λπ.) έχει ενεχυριαστεί. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Singular Logic, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την περαιτέρω αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Η οικονομική της κατάσταση, παρά τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών πέρυσι σε σύγκριση με το 2017 είναι κρίσιμη. Η εταιρεία έχει αρνητικά κεφάλαια κίνησης, δεδομένου ότι στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, ύψους άνω των 80 εκατ. ευρώ, ήταν τετραπλάσιες των κυκλοφορούντων στοιχείων ενεργητικού. Βεβαίως τα 3/4 των υποχρεώσεων αυτών είναι προς τις τράπεζες, οι οποίες όλα δείχνουν για άλλη μία φορά πως θα αναγκασθούν να υποστούν σημαντικό «κούρεμα» των δανείων τους.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text