Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ δεν μπορεί μέχρις στιγμής (Πέμπτη, 19/9/19, ώρα 4.00 μμ) να διασπάσει ανοδικά την κορυφή των 875 μονάδων αλλά διατηρεί την πολύ καλή διαγραμματική του εικόνα

Ο ΓΔ δεν μπορεί μέχρις στιγμής (Πέμπτη, 19/9/19, ώρα 4.00 μμ) να διασπάσει ανοδικά την κορυφή των 875 μονάδων αλλά διατηρεί την πολύ καλή διαγραμματική του εικόνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή ηπιότατη διόρθωση της αγοράς  καθώς η πτώση του ΓΔ είναι ελάχιστη (-0,20%), οι όγκοι μέτριοι και οι ευρωπαϊκοί δείκτες με μικρή άνοδο πλησιάζουν τα υψηλά έτους.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, τα τελευταία ημερήσια κλεισίματα του ΓΔ έχουν γίνει κοντά στο Υψηλό 20 ημερών (στην κορυφή Β) και μακριά από το Χαμηλό 20 ημερών (στον πυθμένα Ρ) γεγονός που δείχνει ότι οι αγοραστές είναι ισχυρότεροι των πωλητών με πιθανή συνέπεια την ανοδική διάσπαση της κορυφής Β των 875 μονάδων και στην συνέχεια του υψηλού έτους των 900 μονάδων.

Η αισιόδοξη θεώρησή μας θα αλλάξει μόνον αν ο ΓΔ γυρνώντας άσχημα διασπάσει καθοδικά τον διπλό κυλιόμενο πυθμένα Ε που σε λίγες μέρες θα καταστεί Χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών όπου τοποθετούμε το stop loss μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 874,6 μονάδες (+0,25% από το χθεσινό κλείσιμο) , το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 90-95%.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών είναι 2 προς 3 ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΙΚΤΙΝ, σημειώνει μεγάλη άνοδο λίγο πάνω από +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΛΑΜΔΑ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΛΑΜΔΑ. Εν όψει της προς ψήφιση ΑΜΚ της εταίρας που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί σε ποια τιμή θα γίνει, οι βραχυχρόνιοι, αλλά και οι μακροχρόνιοι επενδυτές, ποντάρουν σε διάφορα σενάρια όπως στην πιθανολογούμενη τιμή ΑΜΚ των 8,50 ευρώ. Τα στοιχήματα στην ΛΑΜΔΑ (δηλ ο τζίρος) έχουν φτάσει μέχρις στιγμής τα 2,6 εκατ ευρώ καθιστώντας την μετοχή μαζί με τον ΟΤΕ και την ΜΠΕΛΑ σαν τις πρώτες σε εμπορευσιμότητα μη – τραπεζικές μετοχές της ημέρας ενώ η διακυμανσιμότητα της μετοχής είναι μεγάλη (από -1,50% έως -4% από το χθεσινό κλείσιμο). Εμείς κρατάμε αρκετά μεγάλη θέση στην ΛΑΜΔΑ, ίση με το 7% του κεφαλαίου μας, αλλά την χειριζόμαστε συστημικά (με σήματα του ΓΔ) καθώς δεν υπάρχουν δημοσιευθέντα αρνητικά θεμελιακά στοιχεία για την εταιρία (όπως συνέβη με την άσχημη κερδοφορία -80% στην ΙΚΤΙΝ με συνέπεια να την πουλήσουμε τις θέσεις μας σε ΙΚΤΙΝ με δικό της σήμα πωλήσεων).

Πολύ καλά πηγαίνουν οι ΜΠΕΛΑ, ακόμα περισσότερο η ΠΕΙΡ και ακόμη περισσότερο η ΕΤΕ, που πλησιάζουν έγκυρες αντιστάσεις - σηματοδότριες αγορών.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text