Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Λαζαρίδης στο Bloomberg: Δικαιολογημένη η άνοδος του Χρηματιστήριου

Λαζαρίδης στο Bloomberg: Δικαιολογημένη η άνοδος του Χρηματιστήριου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Λαζαρίδης στο Bloomberg: Δικαιολογημένη η άνοδος του Χρηματιστήριου

Η άνοδος σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται και τις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια

«Η άνοδος του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι δικαιολογημένη. Η κεφαλαιοποίηση του ΧΑ σε σχέση με το ΑΕΠ είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο κοντά στο 1/3. Το μέλλον είναι μπροστά μας» δήλωσε πριν απο λίγο στο Bloomberg ο πρόεδρος του χρηματιστηρίου Σωκράτης Λαζαρίδης σε ερώτηση για την άνοδο κατά 42% του Γενικού Δείκτη.

Όπως συμπλήρωσε, η άνοδος σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται, τις προσπάθειες των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. Πρόσθεσε, επίσης, ότι τα επιτόκια των ομολόγων του Δημοσίου και τα ελληνικά εταιρικά ομόλογα μειώνονται ταχύτατα. Ανααφερόμενος στο 14ο Συνέδριο της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο είπε πως οι ξένοι επενδυτές ήταν περισσότεροι απο το 2013 και το ενδιαφέρον μεγαλύτερο.

Σε ερώτηση για τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ- Κίνας, ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι επιπλοκές στην Ευρώπη, επηρεάζουν και την ελληνική οικονομία, αλλά η Ελλάδα διαθέτει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα ενω είναι πιο έτοιμη η οικονομία να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες.

Ερωτώμενος για την συγκέντρωση στο χώρο των χρηματιστηρίων είπε ότι το μέλλον βρίσκεται ότι, τα στοιχεία (data) έχουν μεγάλη αξία και κατά την γνώμη του τα χρηματιστήρια πρέπει να έχουν δίκτυα που να συνδυάζουν διαφορετικές περιοχές ανά τον κόσμο. «Τα δίκτυα είναι είναι ένα μέρος των συγχώνευσεων», είπε και ανέφερε την συμμετοχή της ΕΧΑΕ στην αναδιοργάνωση του χρηματιστηρίου του Κουβεϊτ και την ηλεκτρονική αναβάθμιση του χρηματιστηρίου του Λιβάνου με συμμετοχή της ΕΧΑΕ.

Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε στην τηλεόραση του Bloomberg με αφορμή το διήμερο Roadshow  που οργανώνει το Χ.Α. στο Λονδίνο,στο οποίο διαπιστώνεται επανάκαμψη μεγάλων funds έπειτα από χρόνια, τα οποία μάλιστα δείχνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε τα: Blackrock, BNP Paribas, Deutsche Bank, Fidelity MGMT & Research, Goldman Sachs, GSO, Hamblin Watsa INV Counsel, Invesco, JP Morgan, One Investments, Schroders, Soros Fund MGMT, Stewart Investors, T Rowe Price, TT International και Wellington κ.α. Φαίνεται μάλιστα μια προδιάθεση για τοποθετήσεις.

Στο Roadshow συμμετέχουν 31 ελληνικές εταιρείες. Πολλές εξ αυτών έχουν ήδη δημοσιεύσει και τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο εξάμηνο, δίνοντας έτσι μια πιο συγκεκριμένη εικόνα για την πορεία της τρέχουσα χρονιάς και έχουν προγραμματίσει πάνω από 560 one to one meetings (κατ’ ιδίαν συναντήσεις) με εκπροσώπους αναλυτών και διαχειριστών χαρτοφυλακίων αλλά και διαχειριστών από 100 επενδυτικά funds.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text