Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παράταση μιας εβδομάδας στις προσφορές για Creta Farms

Παράταση μιας εβδομάδας στις προσφορές για Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παράταση μιας εβδομάδας στις προσφορές για Creta Farms

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Παράταση μιας εβδομάδας για την κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών έλαβαν οι επενδυτές που παρέλαβαν τον φάκελο για την Creta Farms. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα, με βάση τα όσα είχε κάνει γνωστά η εταιρεία, προέβλεπε ότι οι μη δεσμευτικές προσφορές θα έπρεπε να κατατεθούν μέχρι σήμερα, 20 Σεπτεμβρίου, ωστόσο πριν από λίγες ώρες τα επενδυτικά σχήματα που παρέλαβαν τον φάκελο  ενημερώθηκαν ότι το "deadline" μεταφέρθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφεραν στο Capital.gr.

Δηλαδή λίγες ημέρες μετά την 23η Σεπτεμβρίου όπου έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Creta Farms η οποία θα αποφασίσει μεταξύ όλων των άλλων αν θα αλλάξει η σκυτάλη στη διοίκηση της, όπως έχει ζητήσει ο Τάκης Δομαζάκης. Επίσης θα φανεί αν οι τράπεζες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ασκώντας τα δικαιώματα ψήφου από την ενεχυρίαση των μετόχων.

Στο μέτωπο της εξεύρεσης επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει την τύχη της αλλαντοβιομηχανίας, εκτός από τα 7 επενδυτικά σχήματα που έχουν υπογράψει συμφωνία εμπιστευτικότητας και τα ονόματα των οποίων αποκάλυψε χθες το Capital.gr -άτυπο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και άλλοι επενδυτές μεταξύ των οποίων και η εταιρεία OPTIMA της οικογένειας Παντελιάδη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει καταλήξει αν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά.

Φυσικά δεν είναι και η μόνη που δεν έχει  αποφασίσει τι θα πράξει. Ακόμη και από τους 7 που έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στα στοιχεία της αλλαντοβιομηχανίας, άρα καλύτερη εικόνα, κάποιοι διατηρούν επιφυλάξεις για το εάν βγαίνουν τα νούμερα και μπορεί να γυρίσει το "μαγαζί" ακόμη και με γενναίο "κούρεμα" των υποχρεώσεων του.

Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της μόνο προς τις τράπεζες υπερβαίνουν τα 109 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούν δάνειο από την ΕΤΕπ, ενώ άνω των 40 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της.

Ο σχεδιασμός πάντως προβλέπει πως μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106 Β και δ.

Έως την κατάθεση της αίτησης, η εταιρεία χρειάζεται ρευστό υπό τη μορφή ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να μην κατεβάσει ρολά λόγω αδυναμίας παραγωγής. Μέχρι στιγμής οι Τράπεζες δεν έχουν ικανοποιήσει το αίτημα αυτό.

Νέα κεφάλαια πέραν αυτών που χρειάζονται για την πλήρη εξυγίανσή της,  θα απαιτηθούν και στη δεύτερη φάση του σχεδίου, δηλαδή από την αίτηση υπαγωγής της στην προπτωχευτική διαδικασία μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Πρωτοδικείο.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text