Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Mandate έκδοση 5ετούς ομολόγου έδωσαν τα ΕΛΠΕ

Mandate έκδοση 5ετούς ομολόγου έδωσαν τα ΕΛΠΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Mandate έκδοση 5ετούς ομολόγου έδωσαν τα ΕΛΠΕ

Ο όμιλος στοχεύει να αντλήσει ποσό 500 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων.

Εντολή (mandate) για την έκδοση πενταετούς ομολόγου έδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τα οποία στοχεύουν να αντλήσουν από την αγορά ποσό 500 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε ότι:

1. Η Εταιρεία, στο πλαίσιο του χρηματοοικονομικού της σχεδιασμού, εξετάζει όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες βελτίωσης της οικονομικής της απόδοσης. Μάλιστα, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Α’ Εξαμήνου στις 29 Αυγούστου 2019, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό και για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης νέας ομολογιακής έκδοσης εντός του έτους, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς.

2. Η Εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και εξετάζει την έκδοση νέου ευρωομολόγου, με σκοπό την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων, συμπεριλαμβανομένης και πιθανής εξαγοράς μέρους του ομολόγου λήξεως 14/10/2021 μέσω δημόσιας πρότασης, καθώς και τη βελτίωση της ρευστότητας του ομίλου χωρίς, μέχρι σήμερα, να έχει ληφθεί οποιαδήποτε θεσμική έγκριση ή οριστική απόφαση σχετικά με αυτές. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τις οποίες θα προκύπτει σχετική υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, θα υπάρξει αμέσως η δέουσα ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text