Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | To επενδυτικό πρόγραμμα της Lamda Development για τα εμπορικά κέντρα Κύριο

To επενδυτικό πρόγραμμα της Lamda Development για τα εμπορικά κέντρα Κύριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
To επενδυτικό πρόγραμμα της Lamda Development για τα εμπορικά κέντρα Κύριο

Μέχρι το τέλος του 2019 και προφανώς μέσα στα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του Golden Hall από τη Lamda Development. H εταιρία, ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στον βραχίονα των εμπορικών κέντρων, - The Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Golden Hall -, που λειτουργούν με μέση πληρότητα της τάξης του 99%, φτάνοντας σε τζίρο (το πρώτο φετινό εξάμηνο) τα €260 εκατ.. Kάτι που μαζί με τη βελτίωση των αποτιμήσεων των επενδυτικών ακινήτων, συντέλεσε καθοριστικά για την εκτόξευση της καθαρής κερδοφορίας της Lamda κατά 48% (στα €37,2 εκατ. από €25,1 εκατ.).

Oι εργασίες για την επέκταση του Golden Hall ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο περίπου και κινούνται με ταχείς ρυθμούς  H επένδυση, ύψους €25 εκατ., στο πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης IBC, έχει στόχο την ενίσχυση του τομέα της οικογενειακής ψυχαγωγίας, θα προσθέσει νέες χρήσεις εμπορίου και αναψυχής συνολικής μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας περίπου 11.500 τ.μ. Ο κύκλος εργασιών στο σύνολο των εμπορικών κέντρων παρουσίασε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018 και η μέση πληρότητα προσεγγίζει το 99% ενώ παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Στη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2019 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Lamda Development αναρριχήθηκαν στα €37,2 εκατ. σημειώνοντας αύξηση 48,2%.Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA του ομίλου το α΄ εξάμηνο 2019 ανήλθαν σε €27 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 7,6% σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2018. Το σύνολο της καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV) αυξήθηκε επομένως κατά 10,6% και ξεπέρασε τα €486 εκατ. (€6,24/μετοχή).

Πηγή: www.reporter.gr


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text