Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η Coca Cola HBC εξαγοράζει με €88 εκατ. την Acque Minerali

Η Coca Cola HBC εξαγοράζει με €88 εκατ. την Acque Minerali

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Coca Cola HBC εξαγοράζει με €88 εκατ. την Acque Minerali

Στην Ιταλία, η Coca-Cola HBC έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της τα σήματα νερού Lilia και Sveva

Στην εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Acque Minerali προχώρησε ο όμιλος Coca-Cola HBC AG, κάνοντας τη δεύτερη εξαγορά εταιρείας για το 2019.

Η Acque Minerali (ή Lurisia)δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού και των αναψυκτικών. Η εξαγορά έγινε από τη θυγατρική του ομίλου στην Ιταλία, την Coca-Cola HBC Italia S.r.l. σε συνεργασία με την The Coca-Cola Company.

Το συνολικό τίμημα που θα καταβάλλουν οι Coca-Cola HBC και η The Coca-Cola Company, ανέρχεται σε 88 εκατ. ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται σε ορισμένους όρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019.

Πωλητές είναι η εταιρεία συμμετοχών IDeA Taste of Italy, διαχειριστής της οποίας είναι η DeA Capital Alternative Funds SGR S.r.l., η οικογένεια Ινβερνίτσι και η εταιρεία Eataly Distribuzione S.r.l. Η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται στα τέλη του 2019, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα παραμείνουν δύο από τα υφιστάμενα μέλη του, ο Πιέρο Μπανιάσκο, διευθύνων σύμβουλος της Acque Minerali και ο Αλεσάντρο Ινβερνίτσι.

Όπως μεταδίδει η Reppublica, ο Οσκαρ Φαρινέτι (η οικογένεια Φαρινέτι και η οικογένεια Ντε Αγκοστίνι είναι οι ιδιοκτήτες της Acque Minerali) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η πώληση της Lurisia στην Coca-Cola είναι σπουδαία νέα για την Ιταλία. Οι πολυεθνικές δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται και πρέπει να συνεργαζόμαστε μαζί τους για να λειτουργούμε καλύτερα».

Η UBS AG Branch London ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Η Acque Minerali, που ιδρύθηκε το 1940 στο Roccaforte Mondovì της βορειοδυτικής Ιταλίας, είναι παραγωγός και διανομέας του φυσικού μεταλλικού νερού και των ανθρακούχων αναψυκτικών Lurisia. Σύμφωνα με την Coca-Cola HBC, η εξαγορά της Lurisia συμπληρώνει το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της εταιρείας στην Ιταλία και εντάσσεται στην δέσμευση της εταιρείας να προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της και να προσφέρει στους καταναλωτές ένα αυθεντικό ιταλικό εμπορικό σήμα.

Μέσω αυτής της εξαγοράς η Coca-Cola HBC AG υλοποιεί τον στόχο της για ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στην Ιταλία, η Coca-Cola HBC έχει ήδη στο χαρτοφυλάκιό της τα σήματα νερού Lilia και Sveva.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Coca-Cola HBC AG εξαγόρασε τη σερβική εταιρεία αλμυρών και γλυκών σνακ Bambi έναντι 260 εκατ. ευρώ

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text