Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Και πάλι σήμερα (Παρ, 20/9/19) δεν μπορεί ο ΓΔ να ξεπεράσει την αντίσταση των 875 μονάδων χωρίς όμως να χάνει την ανοδική του τάση

Και πάλι σήμερα (Παρ, 20/9/19) δεν μπορεί ο ΓΔ να ξεπεράσει την αντίσταση των 875 μονάδων χωρίς όμως να χάνει την ανοδική του τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ κατάφερε σήμερα στην μετασυνεδριακή δημοπρασία των 5.10 μμ να κερδίσει 3 μονάδες (+0,27%) και να κλείσει πάνω από το αγκίστρι των 874,6 μονάδων. Συνεπώς, βάσει της χθεσινής και σημερινής στρατηγικής μας  αυξήσαμε την εκθεσή μας από 80% σε 92% αγοράζοντας σε τιμές κλεσίματος : ΕΤΕ 5000 τεμάχια, ΜΥΤΙΛ 756 τεμ, ΤΕΝΕΡΓ 800 και ΣΑΡ 650 ενώ παράλληλα πουλήσαμε όλες τις θέσεις μας σε ΛΑΜΔΑ.

ακολουθεί το σχόλιο που γράψαμε στις 4.00 μμ :

 

 

Δεν μας ανησυχεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή (-0,50%, στις 770 μονάδες, στις 4.00 μμ) με αυξημένο τζίρο (85 εκα αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που και αυτά βρίσκονται λίγο κάτω από τα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ αφήνει πίσω της την κορυφή Κ που είναι ισουψής προς την Β κάνοντας «έγκυρη» την αντίσταση των 775 μονάδων που σημαίνει ότι αν αυτές διασπασθούν ανοδικά, τότε θα είναι πιθανή η έκλυση ισχυρού ανοδικού μομέντουμ.

Οι ανωτέρω αισιόδοξες σκέψεις μας θα αναιρεθούν μόνον αν ο ΓΔ γυρίσει απότομα και διασπάσει καθοδικά την έγκυρη στήριξη Ε των 850 μονάδων που σε λίγες μέρες θα καταστούν ΧΚ20 – stop loss.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 874,6 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 80% σε 90%.

Μετοχές

Πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ μόνον μια μετοχή, ο ΑΒΑΞ σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΕΤΕ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,70% με πολύ μεγάλο τζίρο, σχεδόν το ¼ του συνολικού σημερινού διασπώντας ανοδικά την έγκυρη αντίσταση υψηλό διμήνου των 2,68 ευρω. Θα αγοράσουμε ΕΤΕ αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 874,6 μονάδες.

Αρκετά εντυπωσιακές είναι σήμερα οι ΕΥΡΩΒ με τον πολύ μεγάλο τζίρο και ήπια άνοδο κοντά στα θερινά υψηλά και ο ΙΝΚΙΝ ι οποίος με πολύ μεγάλο όγκο άνω των 500 χιλ τεμαχίων και μεγάλη άνοδο +2,20% προσπαθεί να σχηματίσει αναστροφή τύπου ακίδας V.

ΜΠΕΛΑ : δείχνει να διανέμεται με πτώση -1,50% και 450 χιλ τεμάχια.

Τέλος η ΛΑΜΔΑ συνεχίζει να δέχεται βαριές διανομές, αυτή τη στιγμή -1,94% με 280 χιλ τεμάχια, υποκείμενη σε καθοδικό momentum. Θα αναγκασθούμε να κλείσουμε τις περισσότερες ή όλες τις θέσεις μας σε ΛΑΜΔΑ.

Ανακοίνωση : ο κ Δημόπουλος κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες θα λείπει στο εξωτερικό ανεβάζοντας καθημερινά τα σχόλιά του σε ακατάστατες ώρες και εν συντομία.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text