Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μοτοδυναμική: «Μεταβατικές» ζημίες στο α’ εξάμηνο

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Καθοριστικό το δεύτερο εξάμηνο για τη διαμόρφωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του Ομίλου, λόγω της έντονα θετικής εποχικότητας που εμφανίζει η νεοαποκτηθείσα θυγατρική Lion Rental (ενοικιάσεις οχημάτων Sixt).

Αύξηση κύκλου εργασιών από τα 32,2 στα 39,14 εκατ. ευρώ, υποχώρηση του EBITDA από το 1,57 στο 1,48 εκατ. ευρώ και ζημίες 1,617 εκατ. έναντι κερδών 649 χιλ. ευρώ σημείωσε η Μοτοδυναμική κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Με βάση τα στοιχεία της 30ης Ιουνίου του 2019 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 16,2 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα των εξαμηνιαίων αποτελεσμάτων έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εξαγορά του 80,5% της Lion Rental (ενοικιάσεις οχημάτων της Sixt), καθώς:

Η συγκεκριμένη εξαγορά αύξησε το κόστος χρηματοδότησης και το ύψος των αποσβέσεων (λόγω και των επενδύσεων που υλοποιήθηκαν).

Λόγω της έντονα θετικής εποχικότητας που παρουσιάζει η δραστηριότητα της Lion Rental (σύνδεση με τουριστική περίοδο) το πρώτο εξάμηνο κάθε χρονιάς είναι παραδοσιακά ζημιογόνο.

Χωρίς τον συνυπολογισμό της Lion Rental, ο κύκλος εργασιών του ομίλου θα είχε περιοριστεί από τα 32,2 στα 29,7 εκατ. ευρώ, το EBITDA θα είχε εκτιναχθεί από το 1,57 στα 2,277 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη θα είχαν υποχωρήσει από τα 649 στα 436 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εισηγμένης, «για το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και ιδιαίτερα μετά την απόκτηση της Lion Rental που είναι ένας κλάδος με έντονη εποχικότητα αναμένεται ότι η ο όμιλος θα συνεχίσει τη θετική του πορεία στις αγορές που δραστηριοποιείται και τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του. Οι παραπάνω εκτιμήσεις για τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του ομίλου, έχουν άμεση εξάρτηση από τις εξελίξεις στο οικονομικό, πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τις αγορές που δραστηριοποιείται ο όμιλος».

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text