Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά τη σημερινή έντονη καθοδική απόκρουση από την αντίσταση των 875 μονάδων, τείνει να λάβει πλευρική τάση

Ο ΓΔ μετά τη σημερινή έντονη καθοδική απόκρουση από την αντίσταση των 875 μονάδων, τείνει να λάβει πλευρική τάση

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησύχησε η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η σχετικά μεγάλη πτώση του ΓΔ (-1,55% στις 862 μονάδες), συνοδεύτηκε από μικρό τζίρο (53 εκατ) ενώ οι κύριοί ξένοι δείκτες παραμένουν σε ανοδική τάση κοντά στα υψηλά έτους καθησυχάζοντάς μας από άποψης διεθνών αγορών.

Το γράφημα του ΓΔ παραμένει bullish διότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πάνω από τον ΕΚΜΟ30 και πάνω από τον μέσον άξονα των 850 μονάδων του μηνιαίου εύρους του.

Θα ανησυχήσουμε μόνον αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το εν λόγω επίπεδο των 850 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Τρίτη, 24/9/2019

Το ΤΧ δεν θα κάνει αύριο πράξεις. Θα έκανε αγορές αν ο ΓΔ διασπούσε ανοδικά την διπλή κορυφή Β-Κ των 875 μονάδων.

Μετοχές

Καθοδικά έκλεισε το 80% των μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το 20% ενώ 4 μετοχές, οι ΜΟΗ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΠΕΛΑ και ΜΛΣ, σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που σημείωσε μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσίασε σήμερα ιδιαίτερα. Προσέξαμε μόνον τις ΠΛΑΘ και ΙΚΤΙΝ που έκλεισαν με μεγάλες ανόδους, +2,93% και 2,12% αντίστοιχα, να προσπαθούν να αναστρέψουν την κύρια τάση τους από καθοδική σε ανοδική.

Αντίθετα, η ΜΛΣ μετά την καθοδική διάσπαση της τελευταίας Πέμπτης, δείχνει να καταρρέει με την νέα σημερινή πτώση -3,08%. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αναφέρει επανειλημμένως ότι η ΜΛΣ πολιορκούσε την στήριξή της.

Επίσης, ο ΕΛΛΑΚΤ δείχνει να μην πηγαίνει καλά καθώς τείνει να σημειώσει νέο χαμηλό τριμήνου.

Αντίθετα, δεν μας ανησύχησε το σημερινό -3,57% της ΜΠΕΛΑ γιατί έγινε με μικρό όγκο 73 χιλ τεμαχίων και πολύ πάνω από το χαμηλό διμήνου των 15 ευρώ (σημερινό κλείσιμο 16,73).

Ομοίως και ο τραπεζικός δείκτης ΔΤΡ (σήμερα -2,12%) δεν μας ενόχλησε καθώς έκλεισε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων.

H KRI έκλεισε σήμερα επί της σημαντικής στήριξης των 5 ευρώ την οποίαν αν σπάσει καθοδικά θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε εμείς τις λιγοστές μας θέσεις (381 τεμάχια) σε αυτή τη μετοχή.

Η ΛΑΜΔΑ στα σενάρια ΑΜΚ σε χαμηλή τιμή, έκλεισε και πάλι σε νέα χαμηλά 4μήνου αλλά επιβράδυνε σήμερα την πτώση της (-0,66%).

Τα ΕΛΠΕ έκλεισαν επίσης σε νέα χαμηλά 4μήνου.

Θα επανέλθουμε αύριο σε απροσδιόριστη από τώρα ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text