Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ιntercontinental AEEΑΠ: Καθαρά κέρδη 3,26 εκατ. το α’ εξάμηνο 2019

Ιntercontinental AEEΑΠ: Καθαρά κέρδη 3,26 εκατ. το α’ εξάμηνο 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ιntercontinental AEEΑΠ: Καθαρά κέρδη 3,26 εκατ. το α’ εξάμηνο 2019

Μείωση της καθαρής κερδοφορίας παρουσίασε η εισηγμενη εταιρία Intercontinental ΑΕΕΑΠ το α’ εξάμηνο του 2019 καθώς εμφάνισε κέρδη 3,26 εκ ευρώ έναντι 4,908 εκ ευρώ το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση ο Όμιλος συνέχισε την εφαρμογή του Επενδυτικού του Σχεδίου στο 2019, αξιολογώντας διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες και προβαίνοντας στην απόκτηση ενός νέου ακινήτου και στην κερδοφόρα πώληση τριών. Συνολικά, την 30.06.2019, ο Όμιλος διέθετε 34 ακίνητα, από τα οποία 32 είναι επενδυτικά ακίνητα, ενώ δύο ιδιοχρησιμοποιούνται. Οι εύλογες αξίες των επενδυτικών ακινήτων του Ομίλου, όπως υπολογίστηκαν από Πιστοποιημένο Εκτιμητή, σημείωσαν περαιτέρω αύξηση στο 2019, με τη συνολική τους αξία να φτάνει τα 93,860 εκ ευρώ (31 Δεκεμβρίου 2018: 94,733 εκ ευρώ).Το συνολικό ποσό των επενδύσεων εμφανίζεται μειωμένο λόγω της πώλησης τριών ακινήτων μέσα στην περίοδο αναφοράς. Ο Όμιλος προέβη σε εκτίμηση της εύλογης αξίας και των 2 ακινήτων που ιδιοχρησιμοποιούνται, η οποία την 30.06.2019 ανέρχεται σε 2.726.000 ευρώ

Οι προοπτικές για το σύνολο του 2019

Οι προοπτικές του Ομίλου για το έτος επηρεάζονται από την πορεία της αγοράς των ακινήτων. Έχει ήδη αναπτυχθεί ένα ποιοτικό χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων, με υψηλά ποσοστά πληρότητας, μακροχρόνια μισθωτήρια συμβόλαια και αξιόπιστους μισθωτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Όμιλος διατηρεί χαμηλά λειτουργικά κόστη. Εκτιμώντας πως η κτηματαγορά θα ακολουθήσει μια συγκρατημένη αλλά σταθερή ανάκαμψη, αναμένεται να συνεχιστεί η κερδοφόρα πορεία των μεγεθών μέχρι το τέλος του 2019. 8 Οι προβλέψεις του Ομίλου για σταδιακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων στα επαγγελματικά ακίνητα άρχισαν να επιβεβαιώνονται. Ο κλάδος των Α.Ε.Ε.Α.Π. φαίνεται πως θα εξακολουθήσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εγχώρια κτηματαγορά. Παράλληλα, διάφορα επενδυτικά οχήματα αυξάνουν τη ζήτηση για Ελληνικά ακίνητα, κυρίως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στους τουριστικούς προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος. επενδυτικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text