Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στα ελβετικά δικαστήρια οι ομολογιούχοι της Folli Follie

Στα ελβετικά δικαστήρια οι ομολογιούχοι της Folli Follie

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στα ελβετικά δικαστήρια οι ομολογιούχοι της Folli Follie

Της Αλεξάνδρας Γκίτση

Αίτημα για διακοπή της παραγραφής των απαιτήσεων που έχουν από τη Folli Follie θα καταθέσει σήμερα σε ελβετικό δικαστήριο ομάδα ομολογιούχων της προβληματικής ελληνική εταιρείας.

Μέσω αυτής της κίνησης η συγκεκριμένη ομάδα ομολογιούχων επιδιώκει να μην απολέσει το δικαίωμά της και τη δυνατότητα να καταθέσει αγωγή κατά της ελβετικής επενδυτικής τράπεζας UBS AG, κύριας αναδόχου της ομολογιακής έκδοσης του 2017 ύψους 150 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομάδα εκπροσωπούνται ομολογιούχοι που είχαν αγοράσει ομόλογα 27-28 εκατ. ελβετικά φράγκα, σε όρους ονομαστικής αξίας. Η τελευταία αποτίμηση των χρεογράφων στη δευτερογενή αγορά είναι στο 9% της ονομαστικής αξίας τους.

Ως συντονιστής της όλης διαδικασίας λειτουργεί η Alcimos Limited και έχει προσλάβει την Quinn Emanuel Urquhart & Sulliban προκειμένου να παρέχει συμβουλές.

Βέβαια ο δρόμος από την αίτηση διακοπής της παραγραφής μέχρι την κατάθεση της αγωγής κατά της UBS είναι μακρύς αφού η ομάδα ομολογιούχων θα πρέπει να βρει κεφάλαια για να στηρίξει τη νομική της εκπροσώπηση στα ελβετικά δικαστήρια.

Σύμφωνα με πηγές που χειρίζονται την υπόθεση το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση αυτών των κεφαλαίων, -το ύψος των οποίων παραμένει άγνωστο-, μέσω fund.

Το συγκεκριμένο ομόλογο, εκδόθηκε χωρίς εξασφαλίσεις και rating μέσω της λουξεμβουργιανής θυγατρικής της FF Gour και εισήχθη προς διαπραγμάτευση στο ελβετικό χρηματιστήριο στις 31 Οκτωβρίου του 2017. Η UBS είχε καταγγείλει το ομόλογο πέρυσι τον Αύγουστο.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text