Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lavipharm: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις το α' εξάμηνο

Lavipharm: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις το α' εξάμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lavipharm: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη και οι πωλήσεις το α' εξάμηνο

Σταθερότητα στα βασικά της οικονομικά μεγέθη παρουσιάζει η Lavipharm κατά το Α' Εξάμηνο του 2019, με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να διαμορφώνονται σε 0,6 εκατ. ευρώ έναντι 0,5 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο το 2018.

Κατά το Α' Εξάμηνο του 2019, ο ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών της Lavipharm διαμορφώθηκε σε  Ευρώ 16,2 εκατ., εκ των οποίων Ευρώ 5,7 εκατ. ή το 35,2% προέρχεται από την εμπορική διάθεση των δύο διαδερμικών συστημάτων της Lavipharm στη διεθνή αγορά. Οι ενοποιημένες Πωλήσεις παρουσιάζονται επιβαρυμένες με rebates και clawbacks ποσού Ευρώ 1,1 εκατ., λόγω της εκ του νόμου αλλαγής της λογιστικής τους απεικόνισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για σκοπούς σύγκρισης των ενοποιημένων Πωλήσεων με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, χωρίς το ανωτέρω ποσό, διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 17,2 εκατ. σε σχέση με Ευρώ 16,5 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,4%. Ομοίως, το Μικτό  Κέρδος  (χωρίς τις παραπάνω επιβαρύνσεις) ανήλθε σε  Ευρώ 9,1 εκατ. από Ευρώ 8,7 το Α' εξάμηνο του 2018, αυξημένο κατά 4,9%. Το EBITDA διατηρήθηκε στα ίδια περσινά επίπεδα, φθάνοντας τα Ευρώ 2,8 εκατ. από Ευρώ 2,7 εκατ. κατά το Α' Εξάμηνο του 2018. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε Κέρδη Προ Φόρων Ευρώ 1,23 εκατ. έναντι Ευρώ  1,16 εκατ. το 2018 και τα Κέρδη μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας Ευρώ 0,6 εκατ. έναντι Ευρώ  0,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm A.E., οι Πωλήσεις το Α' Εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 10,5 εκατ., ομοίως επιβαρυμένες με rebates και clawbacks ποσού Ευρώ 0,1 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για σκοπούς σύγκρισης των Πωλήσεων με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, χωρίς το ανωτέρω ποσό διαμορφώθηκαν σε  Ευρώ 10,7 εκατ., σε σχέση με Ευρώ 10,2 εκατ. πέρυσι, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,8%. Ομοίως, χωρίς τις παραπάνω επιβαρύνσεις, το Μικτό Κέρδος διαμορφώθηκε σε Ευρώ 5,5 εκατ. από Ευρώ 5,2 το Α' εξάμηνο του 2018, αυξημένο κατά 6,1%. Στο πλαίσιο αυτό, το EBITDA διαμορφώθηκε σε Ευρώ 3,0 εκατ. από Ευρώ 3,4  εκατ. το Α' Εξάμηνο του 2018. Τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε Κέρδη Προ Φόρων Ευρώ 1,9 εκατ. έναντι Ευρώ  2,2 εκατ. πέρσι και τα Κέρδη μετά από Φόρους Ευρώ  1,3 εκατ. έναντι Ευρώ 1,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η Lavipharm, με πορεία περισσότερων από 100 ετών,  είναι σήμερα ένας ολοκληρωμένος ελληνικός Όμιλος έρευνας, ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμακευτικών, παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text