Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εννέα ετών η βιομηχανική εμπιστοσύνη

Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εννέα ετών η βιομηχανική εμπιστοσύνη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εννέα ετών η βιομηχανική εμπιστοσύνη

Βουτιά σημείωσε τον Σεπτέμβριο ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος της Ευρωζώνης, με την βιομηχανική εμπιστοσύνη να κατρακυλά καθώς η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας συνεχίζει να πιέζει τον κλάδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος (ESI) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποχώρησε στις 101,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 103,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στις 103 μονάδες. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2015.

Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI υποχώρησε σημαντικά σε Ολλανδία, Ισπανία (-3,1) και Γερμανία (-1,2) και σε μικρότερο βαθμό σε Ιταλία (-0,8). Στη Γαλλία σημείωσε μικρή πτώση (-0,2).

Για την Ελλάδα τα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν πτώση του δείκτη στις 107,2 μονάδες από 108,4 μονάδες τον Αύγουστο.

Τα στοιχεία της Κομισιόν έδειξαν ότι ο δείκτης για την εμπιστοσύνη στον κλάδο της βιομηχανίας κατρακύλησε στο -8,8 το Σεπτέμβριο από -5,8 τον Αύγουστο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2013.

Καλύτερα η εικόνα για τις υπηρεσίες με μικρή βελτίωση του δείκτη (+0,3) και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη (+0,6), ενώ στον αντίποδα υποχώρησαν οι δείκτες για το λιανικό εμπόριο (-0,5) και τον κατασκευαστικό κλάδο (-0,1). Τέλος, ο δείκτης για την εμπιστοσύνη στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σημείωσε άλμα (+6,3) στον απόηχο των τελευταίων μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text