Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ και σήμερα, Τρίτη, 1/10/2019, κινήθηκε εντός τους καναλιού αναμονής των 850-875 μονάδων

Ο ΓΔ και σήμερα, Τρίτη, 1/10/2019, κινήθηκε εντός τους καναλιού αναμονής των 850-875 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Πτωτικά έκλεισε σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να καταλήγει στις 861 μονάδες (-0,80%) με μικρό τζίρο, 56 εκατ, και με τα ξένα χρηματιστήρια να έχουν πάρει αρνητική τροπή εμφανίζοντας μια σεπτεμβριάτικη κορυφή χαμηλότερα από την κορυφή Ιουλίου.

Στο γράφημα φαίνεται ότι και ο ΓΔ ακολουθεί την ίδια, όπως οι ξένοι, τροπή με την διπλή σεπτεμβριατικη κορυφή Β-Γ των 876 μονάδων να βρίσκεται χαμηλότερα της κορυφής Ρ (900 μονάδων) του τέλους Ιουλίου, φαινόμενο μάλλον bearish.

Από την άλλη μεριά όμως ο ΓΔ έκλεισε σήμερα επί της γραμμής του ΕΚΜΟ30 που συμπίπτει με τον μέσον άξονα των 861 μονάδων του μηνιαίου του εύρους διατηρώντας την bullish προδιάθεσή του.

Η αυριανή συνεδρίαση θα είναι μεσοβραχυχρονίως πολύ σημαντική. Θα δούμε αν ο ΓΔ θα παραμείνει πάνω από τον ΕΚΜΟ30 η θα τον διασπάσει καθοδικά οδεύοντας έτσι προς τον σηματοδότη πωλήσεων ΧΚ20 των 850 μονάδων.

Στρατηγική για αύριο, Τετάρτη, 2/10/2019

Το εκπαιδευτικό Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο πιθανόν αύριο να μην κάνει πράξεις διότι για αγορές χρειάζεται  ο ΓΔ άνοδο 15 μονάδων ή +1,70% ώστε να διασπασθεί ανοδικά το υψηλό 20 ημερών των 876 μονάδων και για πωλήσεις χρειάζεται πτώση 11 μονάδων ή -1,30% ώστε να διασπασθεί καθοδικά το χαμηλό 20 ημερών των 850 μονάδων.

Μετοχές

Πτωτικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 3 μετοχές, οι ΜΠΕΛΑ, ΜΙΓ και ΠΕΙΡ σημείωσαν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με 2, τις ΙΝΛΟΤ και ΚΟΥΕΣ, που έκλεισαν με μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε την ΚΟΥΕΣ που κατόρθωσε με μεγάλη άνοδο +3,07% και μεγάλο όγκο, 24 χιλ τεμαχίων, να διασπάσει προηγηθείσα κορυφή και να πετύχει νέο υψηλό έτους.

Η ΙΝΛΟΤ πραγματοποίησε σήμερα μια μη-τυπική ανοδική αναστροφή ακίδας V καθώς οι σημερινοί όγκοι και άνοδος ήταν μικρότεροι αυτών του χθεσινού sell off.

Αν ο ΓΔ καταφέρει και παραμείνει πάνω από τις 850 μονάδες, τότε μερικές μετοχές με bullish γραφήματα (κλεισίματα λίγο κάτω ή πάνω από προηγηθείσες έγκυρες κορυφές) θα είναι πολύ πιθανόν να πετύχουν, (όπως σήμερα η ΚΟΥΕΣ), νέα υψηλά έτους και αυτές οι μετοχές είναι οι, ΟΤΟΕΛ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΦΡΛΚ, ΓΕΚΤ, ΦΡΙΓΟ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ και ΕΤΕ.

Όμως, αντιθέτως, παρατηρούμε και αρκετές μετοχές με επίφοβα γραφήματα για καθοδικές διασπάσεις έγκυρων στηρίξεων όπως τις, ΕΛΛ, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ, ΚΡΙ, ΕΛΧΑ, ΠΛΑΙΣ, ΠΛΑΘ, ΟΠΑΠ, ΒΙΟ και ΜΙΓ.

Η αγορά λοιπόν βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού με τον ΓΔ να είναι έτοιμος να δώσει σήματα αγορών ή πωλήσεων.

Θα επανέλθουμε αύριο, πάλι αργά το βράδυ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text