Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι σήμερα

Συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι σήμερα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι σήμερα

Επί τάπητος το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στο QE.

Τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, υποδέχεται σήμερα στις 09:30 πμ στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE 2).

Aν και το αξιόχρεο της χώρας μας εξακολουθεί να απέχει τουλάχιστον τρεις κλίμακες από την επενδυτική διαβάθμιση (κάτι που είναι προϋπόθεση για συμμετοχή στο QE, υπάρχει ένα «παράθυρο». Η ΕΚΤ υπό τη νέα της ηγεσία πια, θα μπορούσε να αποδεχθεί πως η χώρα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση μέσω της μετα-προγραμματικής αξιολόγησης και τηρεί τις δεσμεύσεις της, ώστε η συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση να έρθει τελικά νωρίτερα.

Χθες ο Μ. Ντράγκ, που αποχωρεί στα τέλη του μήνα από την ΕΚΤ, κατά την ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική σύγκλιση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά, της πολιτικής αρνητικών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθέτησε η ΕΚΤ επί ημερών του, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Παράλληλα, τι η ανθεκτικότητα της ευρωζώνης μετά από πολλά χρόνια κρίσης, έχει αποδείξει ότι έσφαλαν όσοι κατά καιρούς έχουν ασκήσει κριτική. Όπως είπε, πολλές χώρες και κυρίως η Ελλάδα, έχουν καταβάλει αξιοσημείωτες προσπάθειες για να ευημερήσουν ως μέλη της νομισματικής ένωσης, κάνοντας λόγο για σημαντικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ενίσχυση της ευρωζώνης, ιδίως μέσα από τη δημιουργία της τραπεζικής ένωσης και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

Πηγή: www.naftemporiki.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text