Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 7.10.2019) να αντιδράσει ανοδικά μετά την απότομη καθίζηση -6% του τελευταίου 15νθημέρου

Η αγορά δεν μπορεί σήμερα (Δευτ, 7.10.2019) να αντιδράσει ανοδικά μετά την απότομη καθίζηση -6% του τελευταίου 15νθημέρου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αδύναμη εμφανίζεται σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,20% (στις 825 μονάδες, στις 4.20 μμ) με πολύ μικρό τζίρο (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια συμπεριφορά στα ξένα χρηματιστήρια.

Στο γράφημα φαίνεται καθαρά η ατονία του ΓΔ ο οποίος αν δεν ανακτήσει άμεσα την μισή πρόσφατη ζημιά κλείνοντας πάνω από τις 850 μονάδες, εμείς δεν θα ελπίζουμε με κανένα αισιόδοξο σενάριο περί 900 και 1000 μονάδων μέσα στο φθινόπωρο.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρούσαμε σε πολύ περιορισμένες πωλήσεις εάν ο ΓΔ έκλεινε κάτω του πρόσφατου ΧΚ20 των 822 μονάδων (-0,30%).

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, οι πτωτικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες των ανοδικών ενώ τρεις μετοχές, οι ΜΛΣ, ΕΛΛΑΚΤ και ΙΝΛΟΤ, χάνουν χειρότερα του -3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΟΤΟΕΛ, που κερδίζει περισσότερο του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΟΤΟΕΛ που σε τόσο καθοδικές για τον ΓΔ μέρες, τολμά και διασπά δυναμικά με μεγάλη άνοδο και μεγάλο τζίρο μια διπλής επαφής αντίσταση – υψηλό έτους δίδοντας σήματα αγορών.

Αξιοσημείωτες ανόδους από +2% έως +3% σημειώνουν οι, ΑΒΑΞ, ΟΛΘ, ΠΡΟΦ και ΜΠΕΛΑ που προσπαθούν να αντιδράσουν ανοδικά (αλλά με περιορισμένο όγκο) από την μεσοχρονίως υπερπωλημένη κατάσταση που είχαν βρεθεί στο κλείσιμο της Παρασκευής.

Η ΦΡΙΓΟ σημειώνει επίσης ανάλογη άνοδο, περίπου +2,50%, προσπαθώντας να πλησιάσει τον στροφέα – υψηλό έτους των 0,22 ευρώ (τρέχουσα τιμή 0,205).

Οσες μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή με μέτρια άνοδο +1% έως +2%, παρουσιάζουν μικρούς όγκους, γεγονός που κόβει τον ενθουσιασμό των τεχνικών αναλυτών.

ΜΛΣ : Κατακρημνίζεται άσχημα (-7,30% στα 3,67 ευρώ) χάνοντας -25% από αρχές του έτους ή -33% από την κορυφή Μαρτίου. Δεν γνωρίζουμε αν έχει πρόβλημα η εταιρία. Το μόνον που ξέρουμε είναι τα αινιγματικά αποτελέσματα εξαμήνου (στασιμότητα στις πωλήσεις, σχεδόν υποδιπλασιασμός κερδών).

Σήμερα αναρτήσαμε τα εξάμηνα των εταιριών με εμπορεύσιμες μετοχές.

Νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν σήμερα οι, ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ, ΕΛΛΑΚΤ και ΜΙΓ ενώ νέα υψηλά μόνον η ΟΤΟΕΛ. Η αναλογία 4 προς 1 δείχνει από μόνη της ότι βρισκόμαστε σε μεσοπρόθεσμη bear market.

Θα επανέλθουμε αύριο λίγο νωρίτερα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text