Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | 4+1 μνηστήρες για την Creta Farms

4+1 μνηστήρες για την Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
4+1 μνηστήρες για την Creta Farms

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Δύο αλλαντοβιομηχανίες, ένας επιχειρηματίας, μια επενδυτική εταιρεία και ένα distress fund είναι οι μνηστήρες που διεκδικούν την Creta Farms. Μη δεσμευτική προσφορά έχει καταθέσει η αλλαντοβιομηχανία Νίκας συμφερόντων της Chipita του κ. Σπύρου Θεοδωρόπουλου, η Impala Investment του κ. Δημήτρη Βιτζηλαίου που έχει "κτίσει" θέση στην ελληνική αγορά και ελέγχει τη Λακωνική Τροφίμων, η Lime Capital Partners που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και ο κ. Θεόδωρος Δουζόγλου, αναφέρουν πηγές στο Capital.gr.

Στους διεκδικητές, αν και δεν κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά όπως αναφέρουν άλλες πηγές, εξακολουθεί να βρίσκεται και το distress fund HIG Capital που έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω διαφορετικών project, όπως στον όμιλο Μαΐλλη, στην Aldemar, στην Χαλυβουργία Ελλάδας, κ.λπ.

Το αν εν τέλει θα υπάρξει κάποιος που θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για τη χειμαζόμενη κρητική αλλαντοβιομηχανία θα φανεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Με βάση το αρχικό πλάνο οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, δηλαδή σε τρεις εβδομάδες από σήμερα. Κάτι που θεωρείται απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από δύσκολο έως αδύνατο. Αφ ενός γιατί πήγε πίσω η κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών –δόθηκαν δύο παρατάσεις- και αφ ετέρου και πιο σημαντικό, διότι λόγω της κόντρας των βασικών μετόχων για το ποιος ελέγχει διοικητικά την εταιρεία, καθίσταται αδύνατη η διενέργεια due diligence, ανέφεραν ενδιαφερόμενοι επενδυτές στο Capital.gr.

Η διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου αποτελεί κομβικό σημείο στη διαδικασία. Μέσω αυτού θα φανεί αν η εταιρεία έχει "σκελετούς” στην ντουλάπα της και πόσους, τι από τα περιουσιακά της στοιχεία άυλα και μη έχουν αξία και πόση, ποια στοιχεία της μπορούν να εκποιηθούν, πόσα κεφάλαια θα απαιτηθούν για να ξεκινήσουν και πάλι οι μηχανές της και ποιο θα είναι το βιώσιμο deal με τις Τράπεζες για το ύψος του κουρέματος στα 109 εκατ. ευρώ που σήμερα χρωστά η αλλαντοβιομηχανία.

Οπότε σε πρώτη φάση αυτό που προέχει είναι να λυθεί, με παρέμβαση των τραπεζών ή μη, όπως ανέφεραν πηγές της αγοράς, το θέμα με τη διοίκησή της για να προχωρήσει το due diligence ώστε αρχές Νοεμβρίου, από τέλη Οκτωβρίου που προβλεπόταν αρχικά, να πάει η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Ακόμη όμως και με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών το θέμα της Creta Farms δεν κλείνει. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση στο Πρωτοδικείο αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα που αποτελεί μονόδρομο, όπως ανέφεραν άλλες πηγές, προκειμένου να η εταιρεία πετύχει προστασία από τους πιστωτές της και να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση, πιθανότατα από τον επενδυτή ή με εγγυητή του επενδυτή.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text