Autohellas AE

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Autohellas AE

AUTOHELLAS

Το α’ εξάμηνο του 2019 υπήρξε το καλύτερο σε επίπεδο πωλήσεων και κερδών στην ιστορία του Ομίλου. Με την αλλαγή στη δομή της λειτουργίας του, ο Όμιλος πέτυχε να υπερδιπλασιάσει τα μεγέθη του, σε σχέση με τα μεγέθη του α’ εξαμήνου του 2018 (δείτε εδώ), ενώ εκτιμάται ότι ο ίδιος ρυθμός θα διατηρηθεί και για το σύνολο του έτους.

Κατά το α’ εξάμηνο της χρήσης, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου να έφθασε στα €259εκ., έναντι €227εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 13,9%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕBITDA) διαμορφώθηκαν στα €68.5εκ. σημειώνοντας αύξηση 12,7%. Αυξητική ήταν η πορεία και στα αποτελέσματα μετά φόρων, καθώς ανήλθαν σε κέρδη €18εκ., σε σχέση με κέρδη €13.8 εκ. στο α’ εξάμηνο του 2018 παρουσιάζοντας αύξηση 30%. Σημειώνεται ότι, παραδοσιακά, το α΄ εξάμηνο κάθε έτους παραμένει εποχικά πιο αδύναμο σε επίπεδο δραστηριότητας.

Η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών, με την ανάκαμψη της αγοράς,

συνεισέφερε συνολικά €147 εκατ. στον κύκλο εργασιών του Ομίλου από τα €124 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018 και συνέβαλε σημαντικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα του ασθενούς λόγω εποχικότητας Α΄ εξαμήνου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Autohellas, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης ανέφερε ότι, “η λειτουργία των 3 πυλώνων παραγωγής εργασιών και κερδοφορίας έχει πλέον ωριμάσει. Βραχυχρόνιες Ενοικιάσεις, Λειτουργικές Μακροχρόνιες Μισθώσεις και Εμπορία Αυτοκίνητου λειτουργούν συμπληρωματικά στη διαμόρφωση των πωλήσεων, αλλά και στη σταθερότητα της κερδοφορίας, αφού ακολουθούν διαφορετικούς χρονικούς κύκλους”. Δείτε την κατανομή των πωλήσεων ανά κλάδο και άλλα στοιχεία για τη δραστηριότητα του Ομίλου (εδώ).

Η πλήρης ενσωμάτωση της ΕΛΤΡΕΚΚΑ Α.Ε. στον Όμιλο επηρέασε τον κύκλο εργασιών κατά το Α’ εξάμηνο μόνο κατά €2εκ. ευρώ δεδομένου ότι η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου 2019. Τέλος η εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου ΔΠΧΑ 16 επηρέασε κατά €13 εκ. το πάγιο ενεργητικό και αντίστοιχα τις Υποχρεώσεις του Ομίλου και κατά €80 χιλ. το αποτέλεσμα της περιόδου. Δείτε συνοπτικό πίνακα αποτελεσμάτων (εδώ).

 

Με βάση τα στοιχεία των χαρτοφυλακίων των Αμοιβαίων Κεφαλαίων στις 30/6, 10,6% των μετοχών κατέχεται από 22 Αμοιβαία Κεφάλαια (δείτε εδώ), ενώ η τάση διακράτησης είναι έντονα ανοδική.  Η εμπορευσιμότητα της μετοχής είναι ικανοποιητική και κατά το 2019 είναι αυξημένη σε σχέση με το 2018 (μ.ο ημερήσιας αξίας €272 χιλιάδες, έναντι €217 χιλιάδων) (δείτε εδώ). Η συνολική κεφαλαιοποίηση της εταιρίας ανέρχεται σε €333,2 εκατομμύρια.

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text