Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά πιέζεται και σήμερα (Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019) πτωτικά με τον ΓΔ να λυγίζει προς τις 800 μονάδες

Η αγορά πιέζεται και σήμερα (Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019) πτωτικά με τον ΓΔ να λυγίζει προς τις 800 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσμενής προς τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να χάνει -1,10% (στις 819 μονάδες στις 3.45 μμ) με μέτριο τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με πτωτικούς τους ευρωπαϊκούς δείκτες που επίσης βρίσκονται  σε μεσοπρόθεσμη καθοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τον πυθμένα – αγκίστρι Ε των 822,8 μονάδων γεγονός που ισοδυναμεί με σήμα ελάφρυνσης θέσεων (κοίτα βιβλίο στροφέα, εκδόσεις Eurocapital, σελ 145-152).

Δεν γνωρίζουμε την πορεία της αγοράς μέχρι το τέλος τους έτους, αν ο ΓΔ θα διασπάσει καθοδικά την επόμενη στήριξη – χαμηλό 4μήνου των 792 μονάδων ή αν, αντίθετα, γυρίσει ανοδικά προς το υψηλό  έτους των 900 μονάδων.

Αυτό που ξέρουμε είναι ότι όσο ο ΓΔ δεν ανακτά το μισό της καθίζησης  του τέλους Σεπτεμβρίου – αρχών Οκτωβρίου, εμείς θα ψάχνουμε για σήματα ελάφρυνσης θέσεων ελπίζοντας σε περαιτέρω πτώση που θα μας δώσει ευκαιρίες long τοποθετήσεων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω από το αγκίστρι των 822,80 μονάδων, το ΤΧ θα μειώσει την μετοχική του έκθεση από 63% σε 48% πουλώντας το ¼ των υφιστάμενων θέσεων από κάθε μετοχή του.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε φέρουν αυτή τη στιγμή θετικό πρόσημο με ήπια άνοδο ενώ από τις πτωτικές, οι ΒΙΟ, ΠΕΙΡ, ΙΑΤΡ, ΜΙΓ και ΜΛΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Μετά τη από 10ημέρου απότομη καθίζηση της αγοράς, μόνον τρεις μετοχές επιδεικνύουν θετικό (constructive κατά τον O Neil) μεσοπρόθεσμο γράφημα, οι ΚΟΥΕΣ, ΟΤΟΕΛ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, αρκετές μετοχές κινδυνεύουν να διασπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις όπως δείχνουν οι, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΙΝΤΚΑ, ΕΛΛ και ΕΧΑΕ.

Η γενική αγορά είναι σαφώς bearish καθώς  πολλές μετοχές σημειώνουν αυτή τη στιγμή νέα χαμηλά τριμήνου όπως οι, ΜΛΣ, ΜΙΓ, ΒΙΟ, ΙΝΛΟΤ, ΚΤΙΝ, ΕΛΧΑ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΛΠΕ, ΛΑΜΔΑ, ΕΕΕ, ΠΛΑΙΣ και ΕΥΔΑΠ, ενώ καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό τριμήνου. Η ΜΛΣ κυριολεκτικά σφυροκοπείται με νέο limit down -12%.

Η τρέχουσα απότομη καθίζηση της αγοράς αν συνεχισθεί θα μας δώσει ευκαιρίες αγορών. Ήδη, μετοχές τριών κερδοφόρων εισηγμένων χάνουν περισσότερο του -20% από την θερινή κορυφή τους και είναι οι, ΣΕΝΕΡ, ΛΑΜΔΑ και ΙΝΚΑΤ. (Θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον πίνακα με τα εξάμηνα αποτελέσματα των εισηγμένων που δημοσιεύσαμε χθες ώστε να έχουμε και μια θεμελιακή έποψη των μετοχών).

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text