Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ξεκινά σήμερα (Τετ, 9/10/19) μια προσπάθεια να αναστρέψει την από εβδομάδος βαθιά διόρθωσή του

Ο ΓΔ ξεκινά σήμερα (Τετ, 9/10/19) μια προσπάθεια να αναστρέψει την από εβδομάδος βαθιά διόρθωσή του

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Κάποιες ελπίδες εγείρονται σήμερα καθώς ο ΓΔ με καλή άνοδο +1,20% (στις 834 μονάδες στις 4.00 μμ), μικρό τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με παρόμοια θετική συμπεριφορά στους ευρωπαϊκούς δείκτες, σημειώνει τοπική ανοδική αναστροφή με στόχο την επαναφορά στην ανοδική τάση του πρώτου μισού του 2019.

Όμως, ας μην είμαστε παρορμητικοί και βιαστικοί. Στο γράφημα βλέπουμε ότι για να επανέλθει η θετική ψυχολογία στην αγορά θα πρέπει ο ΓΔ να ανακτήσει το μισό της αναφερθείσας καθίζησης διασπώντας ανοδικά τις 848 μονάδες από όπου θα περάσει αύριο – μεθαύριο και ο ΕΚΜΟ30.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 848 μονάδων και όσο οι ημερήσιοι ανοδικοί τζίροι δεν θα ξεπερνούν τα 80 εκατ, εμείς οι trend followers, θα είμαστε επιφυλακτικοί για την τρέχουσα ικανότητα της αγοράς να επανέλθει σε πλήρη ανοδική τάση.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 9/10 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/5 ενώ 6 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΒΙΟ, ΦΡΙΓΟ, ΔΕΗ, ΠΕΙΡ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλη άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Οι μετοχές της ημέρας : με κριτήριο το ποσοστό ανόδου και τους όγκους ξεχωρίζουν σήμερα οι, ΦΡΙΓΟ, ΟΛΠ και ΜΙΓ. Αν λάβουμε υπόψη και τα θεμελιακά στοιχεία, ξεχωρίζει μόνον ο ΟΛΠ καθόσον οι εισηγμένες ΦΡΙΓΟ και ΜΙΓ είχαν στις 30/6/2019 αρνητική καθαρή ταμειακή θέση.

Καμία μετοχή, από τις 50 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε,  δεν σημειώνει σήμερα νέα υψηλά τριμήνου ενώ νέα χαμηλά τριμήνου σημειώνουν οι, ΜΛΣ, ΙΚΤΙΝ και ΛΑΜΔΑ. Η σχέση 0 προς 3, δείχνει eo ipso, ότι η αγορά αυτή τη στιγμή είναι καθοδική όπου οι ακολουθητές της τάσης θα πρέπει να αποφεύγουν τις αγορές.

Ενδιαφέροντα για αγορές γραφήματα διαθέτουν οι ΦΡΙΓΟ, ΚΟΥΕΣ και ΟΤΟΕΛ και μερικώς από σήμερα ο ΟΛΠ.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text