Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019) με βραδύ ρυθμό προς το «ικανοποιητικό επίπεδο των 850 μονάδων

Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019) με βραδύ ρυθμό προς το «ικανοποιητικό επίπεδο των 850 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ προχωρά σήμερα (Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019) με βραδύ ρυθμό προς το «ικανοποιητικό επίπεδο των 850 μονάδων

Ουδέτερα είναι τα αισθήματά μας για την σημερινή συνεδρίαση. Από την μια μεριά ο ΓΔ (+0,50%, στις 836 μονάδες στις 3.35 μμ) δεν μπορεί να προχωρήσει με δύναμη προς την μέση τιμή των περίπου 850 μονάδων της μηνιαίας του διακύμανσης των 875-825 μονάδων ώστε να μας παρουσιάσει bullish εικόνα και, από την άλλη μεριά, δεν δείχνει πρόθεση να διασπάσει καθοδικά την σημαντική στήριξη – ΧΚ20 των περίπου 825 μονάδων ώστε κινδυνεύσει η αγορά από καθοδικό γύρισμα της μεσομακροπρόθεσμης τάσης του ΓΔ.

Εάν ο ΓΔ προχωρήσει προς τον εν λόγω μέσον άξονα των περίπου 850 μονάδων, τότε θα αναπτερωθούν οι ελπίδες μας για ένα θετικό τελευταίο τρίμηνο του 2019 ενώ, αντίθετα, εάν ο ΓΔ λυγίσει κάτω του διπλού τοπικού πυθμένα Τ των 823 μονάδων, τότε θα αρχίσουμε τα σενάρια για φθινοπωρινή καθοδική τάση και άδοξο τέλος του 2019.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά περίπου 2/3 με μετοχές και 1/3 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Σαφώς ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ 6 μετοχές, οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, ΑΤΤ και ΦΡΙΓΟ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +5% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : με κριτήριο την ποσοστιαία άνοδο της τιμής, το ύψος των όγκων και την διαγραμματική θέση, καμία μετοχή δεν παίρνει σήμερα τέτοιο τίτλο, οι δε τραπεζικές μετοχές επιδεικνύουν μεν μεγάλες ανόδους αλλά με μικρούς σχετικά όγκους και αρκετά κάτω από την κορυφή Σεπτεμβρίου.

Ούτε μας συγκινεί το ανοδικό γύρισμα της υπό κατάρρευση ΜΛΣ γιατί είναι μέτριο σε μέγεθος +1,71% και με μικρό όγκο 40 χιλ τεμαχίων έναντι 100 χιλ τεμαχίων των χθεσινών και προχθεσινών sell off.

Το ίδιο περίπου ισχύει και για τα ανεπαρκή σημερινά ανοδικά γυρίσματα των χτυπημένων ΙΚΤΙΝ και ΛΑΜΔΑ.

Η ΚΟΥΕΣ σχηματίζει ένα ενδιαφέρον «χερούλι» μιας ευρισκόμενης στα ψηλά του έτους. Κούπας.

Νέα χαμηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ ενώ νέα υψηλά έτους πετυχαίνει οριακά η νέα μας νικήτρια ΟΤΟΕΛ. Ο λόγος 3 προς 1 μας λέει ότι δεν είναι η στιγμή για αποφασιστικές αγορές.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν περίπου ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text