Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Προς την τελική ευθεία το deal Alter Ego – Forthnet

Προς την τελική ευθεία το deal Alter Ego – Forthnet

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Προς την τελική ευθεία το deal Alter Ego – Forthnet

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Θετική είναι η στάση των τραπεζών απέναντι στη βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε η πλευρά της Alter Ego Mass Media, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, για την απόκτηση της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής στη Forthnet και τις θυγατρικές της.

Όπως ανέφερε μόλις προ ημερών το Capital.gr., η Alter Ego ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των τραπεζών να βελτιώσει σημεία της αρχικής προσφοράς, ανεβάζοντας ελαφρά το προσφερόμενο σε μετρητά τίμημα, στα 41 εκατ. ευρώ, συναινώντας ταυτόχρονα στο να διατηρήσουν οι τράπεζες και ένα ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet.

Τραπεζικές πηγές σημείωσαν πως για την εξέλιξη αυτή έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες επιτροπές των τραπεζών που αποτελούν μέρος της επιχειρούμενης συμφωνίας, καθώς και τα διοικητικά συμβούλιά τους, δίνοντας ουσιαστικά το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η πώληση που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σημαντικό haircut των δανείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Με την διαδικασία να έχει εισέλθει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο στάδιο της κατάρτισης των συμβατικών κειμένων, θα πρέπει να θεωρείται, εκτός απροόπτου, θέμα χρόνου η υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας, με την οριστική συμφωνία να απαιτεί την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αργά χθες το βράδυ υπήρξε φημολογία ότι "έπεσαν" και οι υπογραφές, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε από πλευράς τραπεζών.

Σε κάθε περίπτωση, η ολοκλήρωση, με βάση όλες τις ενδείξεις, του εγχειρήματος θα δώσει τέλος στην πολυετή προσπάθεια εξυγίανσης της Forthnet, μέσω της εισόδου της Alter Ego ως στρατηγικού επενδυτή.

Η Forthnet στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διέθετε 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετώντας 656 χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 459 χιλιάδες συνδρομητές Pay TV λιανικής και χονδρικής σε Ελλάδα και Κύπρο.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, τα ενοποιημένα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 133,5 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2018 κατά 7,5%, κυρίως λόγω της μείωσης της συνδρομητικής βάσης στην λιανική.

Τα έσοδα από εταιρικούς πελάτες παρέμειναν σταθερά ενώ η μείωση στα λοιπά έσοδα οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στην περυσινή περίοδο περιλαμβάνονταν και τα έσοδα της θυγατρικής εταιρείας ForthCRS που πωλήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Αντίστοιχα, το EBITDA του α’ εξαμήνου 2019 ανήλθε στα 17,8 εκατ., έναντι 17,9 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text