Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ε.Ε.: «Πυροβολεί» την Κίνα με δασμούς αντι-ντάμπινγκ έως 66,4%

Ε.Ε.: «Πυροβολεί» την Κίνα με δασμούς αντι-ντάμπινγκ έως 66,4%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ε.Ε.: «Πυροβολεί» την Κίνα με δασμούς αντι-ντάμπινγκ έως 66,4%

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην έχει κηρήξει εμπορικό πόλεμο στην Κίνα, αλλά βάζει σταθερά στο στόχαστρο πρακτικές ντάμπινγκ του δράκου της Ασίας. Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς έως και 66,4% σε προϊόντα κινεζικών βιομηχανιών, όπως οι Zhejiang Jingu και Xingmin Intelligent Transportation Systems, τις οποίες κατηγορεί ουσιαστικά ότι λαμβάνουν παράνομες κρατικές ενισχύσεις και πωλούν στην αγορά της Ε.Ε. σε τιμές κάτω του κόστους.

Οι ευρωπαϊκοί δασμοί θα επιβαρύνουν τις κινεζικές εξαγωγές χαλύβδινων τροχών για οχήματα,  με τις οποίες η Κίνα έχει προκαλέσει «σοβαρή ζημιά» στις μεταποιητικές βιομηχανίες της Ε.Ε., όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, που έρχεται μετά τη έρευνα που άνοιξε το Φεβρουάριο για πρακτικές ντάμπινγκ στον συγκεκριμένο κλάδο. Θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, Παρασκευή, και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον έξι μηνών, ενώ μπορούν να παραταθούν έως και πέντε χρόνια.

Η Ε.Ε. έχει 11 κατασκευαστές χαλύβδινων τροχών, σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία πάντως δεν προσδιόρισε την ταυτότητά τους. Οι ίδιοι, που υπέβαλαν και το αίτημα της έρευνας, ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους φοβούμενοι αντίποινα από μερίδα των πελατών τους.

Το μερίδιο των κινεζικών εξαγωγών στην ευρωπαϊκή αγορά χαλύβδινων τροχών διπλασιάστηκε στο 5,3% πέρυσι σε σχέση με το 2015.

Για 19 κινέζους εξαγωγείς οι δασμοί αντιντάμπινγκ ανέρχονται στο 50,3%, ενώ για όλους τους υπόλοιπους είναι στο 66,4%. Παράλληλα η Κομισιόν απείλησε να ανοίξει έρευνα και για τους παραγωγούς φύλλων ανοξείδωτου χάλυβα θερμής έλασης της Κίνας. Εάν κάνει την απειλή πράξη η έρευνα θα διαρκέσει έως και 13 μήνες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους δασμούς.

Σε μία ξεχωριστή εξέλιξη η Κομισιόν άνοιξε έρευνα για το κατά πόσο οι εξαγωγείς βαρέως τύπου θερμικού χαρτιού της Νότιας Κορέας επιδίδονται επίσης σε πρακτικές ντάμπιγκ. Η έρευνα που θα διαρκέσει έως και 14 μήνες, θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιβολή δασμών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text