Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Alpha: Πουλάει το South Polis και δύο ακίνητα στο Χαλάνδρι

Alpha: Πουλάει το South Polis και δύο ακίνητα στο Χαλάνδρι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Alpha: Πουλάει το South Polis και δύο ακίνητα στο Χαλάνδρι

Του Χρήστου Κίτσιου

Στις 25 Οκτωβρίου η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών. Σε Village, Jumbo, D.V.B Bank και Arrow Shipping είναι μισθωμένοι οι προς πώληση χώροι του εμπορικού κέντρου στο Π. Φάληρο.

Διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του εμπορικού κέντρου South Polis στο Π. Φάληρο καθώς και δύο κτιρίων γραφείων στο Χαλάνδρι ξεκίνησε η Alpha Bank, επιδιώκοντας να ελαφρύνει τον ισολογισμό της από ανακτηθέντα ακίνητα.

Όπως προκύπτει από το σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, η τράπεζα βγάζει προς πώληση το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E., η οποία έχει στην κατοχή της οικόπεδο συνολικής έκτασης 16,8 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο έχει ανεγερθεί το εμπορικό κέντρο South Polis στο Π. Φάληρο.

Επιπρόσθετα, κατέχει κτίριο, εντός του οικοπέδου, επιφάνειας 10,8 χιλ. τετραγωνικών μέτρων καθώς και περίπου 600 θέσεις στάθμευσης. Οι χώροι του κτιρίου είναι μισθωμένοι στις εταιρείες Village Roadshow Ελλάς και Jumbo. Τέλος, κατέχει οριζόντια ιδιοκτησία στο ίδιο συγκρότημα, συνολικής επιφάνειας 910 τ.μ., η οποία είναι μισθωμένη στις Arrow Shipping Hellas και D.V.B Bank.

Μαζί με το South Polis η Alpha πουλάει και δύο κτίρια γραφείων στο Χαλάνδρι (επί της οδού Παπανικολή αμφότερα). Η καθαρή λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 23,8 εκατ. ευρώ. Οι μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να υποβληθούν στις 25 Οκτωβρίου και οι δεσμευτικές προς τα τέλη Νοεμβρίου.

Η Αlpha Βank απέκτησε άμεση πλειοψηφική συμμετοχή ύψους 99,74% στην ΑΕΠ Αττικής ΙΙ Α.Ε. στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, μέσω κεφαλαιοποίησης δανείου που είχε χορηγηθεί στη Βωβός. Η τράπεζα είχε υπογράψει προσύμφωνο με ομογενή επιχειρηματία για την πώληση του εμπορικού κέντρου προ ενάμισι έτους, συμφωνία που τελικώς δεν προχώρησε.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text