Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Brexit: Αισιοδοξία Μπαρνιέ, "πιθανή μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα" - Άλμα για τη στερλίνα

Brexit: Αισιοδοξία Μπαρνιέ, "πιθανή μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα" - Άλμα για τη στερλίνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Brexit: Αισιοδοξία Μπαρνιέ, "πιθανή μια συμφωνία μέσα στην εβδομάδα" - Άλμα για τη στερλίνα

Σε μίνι άλμα οδήγησαν τη στερλίνα έναντι του δολαρίου οι δηλώσεις του επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ περί πιθανότητας επίτευξης συμφωνίας με το Λονδίνο ακόμη και εντός της εβδομάδας.

"Θα ενημερώσω τους 27 υπουργούς της ΕΕ κατά τη συνήθη πρακτική για να τους πω πού βρισκόμαστε, πού είμαστε σήμερα", ανέφερε ο κ. Μπαρνιέ από το Λουξεμβούργο.

"Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά, η δουλειά άρχισε εκ νέου σήμερα, εργαστήκαμε πολύ εντατικά και το σαββατοκύριακο, καθώς, ακόμη και αν η συμφωνία θα είναι δύσκολη, για να είμαι ειλικρινής, είναι ακόμη πιθανό να επιτευχθεί εντός της εβδομάδας, ακόμη κι αν η επίτευξη συμφωνίας ήταν δύσκολη και με τον καιρό γινόταν όλο και δυσκολότερη", σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι "οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να είναι λειτουργική για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, για όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και για ολόκληρη την ΕΕ" και ότι "είναι πια ώρα το Λονδίνο να μετατρέψει τις καλές του προθέσεις σε ένα νομικά δεσμευτικό κείμενο".

Η στερλίνα, μετά τις δηλώσεις Μπαρνιέ, ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου κατά 0,60%, στα 1,26800 δολάρια.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text