Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σε ανάπαυλα βρίσκεται και σήμερα (Τρίτη, 15.10.19) η αγορά στο ικανοποιητικό επίπεδο των 860-850 μονάδων του ΓΔ

Σε ανάπαυλα βρίσκεται και σήμερα (Τρίτη, 15.10.19) η αγορά στο ικανοποιητικό επίπεδο των 860-850 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σεμινάριο της 19/10/2019 - Τα θέματα που θα καλυφθούν. Δείτε εδώ

Εξισορροπητική χαρακτηρίζουμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει πολύ μικρή πτώση -0,20% (στις 853 μονάδες, στις 4.00 μμ) με μικρό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες επιδεικνύουν παρόμοια συμπεριφορά (ήπιες μεταβολές λίγο κάτω από τα ψηλά του 2019).

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο που απέχει λιγότερο από το μεσοπρόθεσμο υψηλό των 875 μονάδων (κορυφές Β και Κ) και περισσότερο από το μεσοπρόθεσμο χαμηλό των 823 μονάδων (πυθμένας Τ).

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον μέσον άξονα των 850 μονάδων, εμείς θα είμαστε μάλλον αισιόδοξοι ότι θα είναι πιο πιθανό για τον ΓΔ να διασπάσει ανοδικά τις κορυφές Β και Κ ώστε να φύγει ύστερα προς επίπεδα άνω των 900 μονάδων. Αντίθετα, θα υπερισχύσουν τα απαισιόδοξα αισθήματα αν ο ΓΔ κλείσει κάτω του άξονα των 850 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή ισάριθμες με τις καθοδικές ενώ τρεις δευτερεύουσες μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΒΑΞ και ΚΡΙ, κερδίζουν πάνω από +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : παρά την μικρή του άνοδο +1,30%, θεωρούμε τον ΟΤΕ που παρουσιάζει μεγάλους ανοδικούς όγκους 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής σε νέα υψηλά έτους της μετοχής. Λογικά, ο ΟΤΕ έχει κι άλλο δρόμο προς τα πάνω.

Πολύ καλά πηγαίνουν, (με την έννοια ότι πολιορκούν για άνοδο μια έγκυρη αντίσταση), οι ΦΡΙΓΟ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΚΟΥΕΣ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ και ΓΕΚΤ. Από αυτές τις μετοχές θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ ξεπεράσει την αντίσταση των 876 μονάδων.

Επικίνδυνα γραφήματα έχουν (με την έννοια ότι κινδυνεύουν να σπάσουν καθοδικά έγκυρες στηρίξεις) οι, ΟΛΠ, ΕΕΕ και ΠΛΑΙΣ.

Αναιμική είναι η ανοδική αντίδραση +2,50% της ΜΛΣ μετά από πρόσφατη τεράστια καταβύθιση σχεδόν -50%.

Θα επανέλθουμε αύριο πιθανόν την ίδια ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text