Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κοντά σε «ναυάγιο» οι διαπραγματεύσεις της ΜΙG με τα δύο αμερικανικά funds

Κοντά σε «ναυάγιο» οι διαπραγματεύσεις της ΜΙG με τα δύο αμερικανικά funds

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κοντά σε «ναυάγιο» οι διαπραγματεύσεις της ΜΙG με τα δύο αμερικανικά funds

Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Ελάχιστες έως μηδενικές πλέον ελπίδες συγκεντρώνει η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των fund Farallon και Οak Hill για τη χρηματοδότηση της MIG με 300 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα αξιοποιούνταν από τον επιχειρηματικό όμιλο, προκειμένου να αποπληρωθεί ομολογιακό δάνειο της MIG 142 εκατ. ευρώ, που κατέχει η Fortress, καθώς και ομολογιακό δάνειο 86 εκατ. ευρώ που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Μαζί με τα κουπόνια οι δυο πιστωτές θα εισέπρατταν περισσότερα από 250 εκατ. ενώ τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιούνταν από την MIG ως κεφάλαιο κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το due dilligence το οποίο διενήργησαν τα δύο αμερικανικά funds, έθεσαν αιτήματα, τα οποία θεωρήθηκε ότι ήταν εκτός του αρχικού πλαισίου με το οποίο ξεκίνησαν οι συζητήσεις.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το κόστος του δανεισμού ανερχόταν σε 11,3%, ενώ υπό προϋποθέσεις διαμορφωνόταν ακόμα και στο 17%.

Η Tράπεζα Πειραιώς έχει προετοιμαστεί κι έχει λάβει όλες τις πρόνοιες προκειμένου να προχωρήσει σε εναλλακτικά σχέδια, σε περίπτωση που οριστικοποιηθεί το ναυάγιο, καθώς το δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης της MIG με τα δύο fund λήγει στις 15 Νοεμβρίου.

Πηγές της τράπεζας χαρακτήριζαν υπερβολές τα σενάρια που διακινούνται στην αγορά σε σχέση με το «ναυάγιο» και προσέθεταν ότι το deal δεν έχει ναυαγήσει, αλλά αντιμετωπίζει προκλήσεις, καταλήγιντας ότι αν τελικά δεν προχωρήσει, τότε η Πειραιώς θα αναχρηματοδοτήσει το δάνειο της Fortress και θα συνεχίσει το de-risking με στόχο τη μείωση της έκθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την Vivartia έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Emma Capital, εταιρεία συμφερόντων του δισεκατομμυριούχου Γίρι Σμετς. Η σχετική πρόταση που φέρεται να προβλέπει αντίτιμο 200 εκατ. και ανάληψη περίπου 400 εκατ. ευρώ από τα υφιστάμενα χρέη της Vivartia, έχει σταλεί στην Τράπεζα Πειραιώς, όπως και σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορούσε να συζητηθεί καθώς Farallon και Okakhill είχαν εξασφαλίσει σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου.

Εφόσoν επιβεβαιωθεί το «ναυάγιο» της διαπραγμάτευσης με Farallon και Oak Hill θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο βήμα του εναλλακτικού σχεδίου της Τράπεζας Πειραιώς με την αγορά να στοιχηματίζει για διοικητικές αλλαγές στην MIG και πώληση της Vivartia ή του Attica Group.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text