Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Moody's: Ανησυχητικά υψηλές οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης

Moody's: Ανησυχητικά υψηλές οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Moody's: Ανησυχητικά υψηλές οι πιθανότητες παγκόσμιας ύφεσης

Μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, ήρθε η σειρά του οίκου Moody's σήμερα να χτυπήσει ηχηρό καμπανάκι, προειδοποιώντας για «ανησυχητικά υψηλές» πιθανότητες μίας παγκόσμιας ύφεσης μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες.

«Πιστεύω ότι οι κίνδυνοι είναι εξαιρετικά υψηλοί και εάν κάτι δεν ακολουθήσει πιστά το σενάριο, θα έχουμε ύφεση» ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Moody's, Μαρκ Ζάντι, προσθέτοντας: «Ακόμη και εάν δεν έχουμε ύφεση μέσα στους επόμενους μήνες, πιστεύω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο πως θα έχουμε μία πολύ πιο αδύναμη οικονομία».

Όπως εξήγει για να αποφευχθεί το εφιαλτικό σενάριο θα πρέπει όλα τα μεγάλα θέματα να εξελιχθούν ομαλά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να έχουμε νέα κλιμάκωση του πολέμου δασμών, ενώ θα πρέπει Λονδίνο και 27 να καταλήξουν σε συμφωνία για συντεταγμένο Brexit και οι κεντρικές τράπεζες να επιμείνουν στη χαλαρή νομισματική πολιτική.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά να εξακολουθούν να στηρίζουν αυτά αποκλειστικά την ανάπτυξη. Επομένως, το κλειδί βρίσκεται στην προώθηση σειράς πολιτικών, που θα τονώσουν το ηθικό επιχειρήσεων και καταναλωτών και θα δώσουν ώθηση στις επενδύσεις» σημείωσε ο οικονομολόγος του Moody's μιλώντας στο CNBC.

Yπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ υπολογίζει ότι η παγκόσμια οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς μόλις 3% φέτος (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 3,2%) και 3,4% το 2020 (έναντι εκτίμησης για 3,5% τον Ιούλιο). Απέδωσε την υποβάθμιση στα αυξανόμενα εμπορικά εμπόδια και τις οξυμένες γεωπολιτικές εντάσεις και ζήτησε έναν «ισορροπημένο» τρόπο αντιμετώπισης των κινδύνων αυτών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text