Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 18/10/19) για 5η μέρα η αναμονή-ανάπαυλα του ΓΔ λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρ, 18/10/19) για 5η μέρα η αναμονή-ανάπαυλα του ΓΔ λίγο πάνω από τις 850 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Η μικρή μεταβλητότητα χαρακτηρίζει σήμερα την αγορά με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (4.00 μμ) να χάνει οριακά -0,10% (στις 858 μονάδες) με πολύ μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με ανάλογη συμπεριφορά (μικρές μεταβολές κοντά στα ψηλά του έτους) στους κύριους ξένους δείκτες.

Στο γράφημα βλέπουμε ότι ο ΓΔ βρίσκεται σε αρκετά ικανοποιητική και υποσχόμενη θέση στο άνω μισό του δίμηνου εύρους φανερώνοντας υπεροχή των αισιόδοξων (bulls) έναντι των απαισιόδοξων (bears), πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της ανοδικής διάσπασης του υψηλού κλεισίματος διμήνου των 876 μονάδων και κατά πιθανή συνέπεια της συνέχισης της ανοδικής τάσης προς νέα υψηλά έτους.

Οι αισιόδοξες υποθέσεις μας θα εγκαταλειφθούν μόνον εάν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα πτωτικά και διασπάσει καθοδικά τον μέσον άξονα των 850 μονάδων της δίμηνης διακύμανσής του. Όσο  ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 850 μονάδες, πιθανότατα θα δούμε τον ΓΔ μέχρι τέλους του έτους πάνω από τις 900 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά τα 5/6 με μετοχές και 1/6 με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε αγορές θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα αν ο ΓΔ σπάσει ανοδικά την αντίσταση – υψηλό κλείσιμο διμήνου των 876 μονάδων.

Μετοχές

Παρά το μηδενικό πρόσημο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή πτωτικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή πέραν του ±3%, εκτός της ΜΛΣ που χάνει λίγο περισσότερο του -3%.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης. Η συνεδρίαση από άποψης μετοχών δεν έχει ενδιαφέρον.

Επίσης, καμία μετοχή δεν πετυχαίνει σήμερα νέα υψηλά έτους ενώ δυο μετοχές, οι ΕΕΕ και ΜΛΣ σημειώνουν νέα χαμηλά, τριμήνου η μία και έτους η άλλη.

Τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης (2-4 σημείων επαφής) αντίστασης οι τραπεζικές ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ συν τις μη-τραπεζικές ΦΡΙΓΟ, ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ ενώ τείνουν να δώσουν σήματα πωλήσεων με αντίστροφή σηματοδότηση (καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης) οι, ΣΑΡ, ΕΛΛ, ΟΛΠ και ΠΛΑΙΣ.

Ο ΔΤΡ είναι έτοιμος να διασπάσει ανοδικά την έγκυρη αντίσταση των 830 μονάδων (τρέχουσα τιμή 820).

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text