Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Άποψη: Η αγορά ξεπερνά τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις

Άποψη: Η αγορά ξεπερνά τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άποψη: Η αγορά ξεπερνά τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις

Εκτιμούμε ότι, σταδιακά, η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκει το “δρόμο” της, έχοντας ξεπεράσει τις μετεκλογικές ταλαντεύσεις και αμφισβητήσεις, ή τουλάχιστον, έχοντας συγκεκριμενοποιήσει τα προβλήματα και τα “εμπόδια” που θα βρεθούν μπροστά της τους επόμενους μήνες. Μετά το “ξάφνιασμα” της μετεκλογικής περιόδου, σήμερα, ίσως είναι η πρώτη φορά που -κατά τη δική μας άποψη- μπορούμε να εκφράσουμε την άποψη ότι η αγορά ξαναμπαίνει σε μία κατάσταση θετικής ψυχολογίας. Βεβαίως, ουδείς αναμένει θεαματικές επιδόσεις, όμως, σήμερα εκτιμούμε ότι είναι πιο πιθανό να κερδίσει η αγορά 70 μονάδες και να βρεθεί στις 940, παρά να τις χάσει και να βρεθεί στις 800.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τις εκλογές που ο Γενικός Δείκτης πετυχαίνει ένα σερί 5 ανοδικών συνεδριάσεων (η πρώτη φορά ήταν μεταξύ 23 και 29 Ιουλίου). Κατά τη διάρκεια των ανοδικών αυτών συνεδριάσεων, τα κέρδη για τον Γενικό Δείκτη δεν είναι αξιόλογα (μόλις 1,32%), όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Είχαμε περιγράψει την “ισορροπία” στην οποία βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης κατά το τελευταίο 5μηνο (δείτε εδώ). Εκτιμούμε ότι, στο προσεχές διάστημα, η ισορροπία αυτή θα “σπάσει” προς τα πάνω. Δε θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το θεαματικό. Όμως, στη φάση αυτή, η φυγή από τη στασιμότητα μας αρκεί.

Παραμένουμε θετικοί για την αγορά.

Σε αυριανό εκτεταμένο σχόλιο, θα σχολιαστούν θέματα που προέκυψαν από ερωτήσεις επενδυτών στο σεμινάριο του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text