Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Νίκας και Υφαντής μοιράζονται τα ιμάτια της Creta Farms

Νίκας και Υφαντής μοιράζονται τα ιμάτια της Creta Farms

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νίκας και Υφαντής μοιράζονται τα ιμάτια της Creta Farms

Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

Σε έναν πόλεμο και μάλιστα εμφύλιο, κερδισμένοι είναι όσοι δεν εμπλέκονται σε αυτόν. Κάτι που συμβαίνει και στην αγορά των αλλαντικών με τις εταιρείες Νίκας και Υφαντής να εμφανίζονται κερδισμένες από την κατάρρευση της Creta Farms.

Σύμφωνα με τις εταιρείες μέτρησης της κατανάλωσης, τον Σεπτέμβριο το μερίδιο της Creta Farms υποχώρησε στο 6%, στο 26% έχει ανέβει το μερίδιο της Υφαντής και στο 23% το μερίδιο της Νίκας, η οποία έχει καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Εξέλιξη η οποία αποτελεί ένα σημαντικό "μαξιλάρι" ασφαλείας για τις εταιρείες του κλάδου που έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ όλων των άλλων και τις υψηλές τιμές στην πρώτη ύλη του χοιρινού κρέατος.

Πέρυσι ο όμιλος Υφαντής, εμφάνισε πωλήσεις 143,5 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 7,28% σε σχέση με το 2017, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε 12,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 70,92% και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,6 εκατ. ευρώ από 298 χιλ. ευρώ που ήταν στη χρήση του 2017.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας Υφαντής, τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2019, επιβεβαιώνουν ότι ο όμιλος είναι σε πορεία σταθερότητας και διατήρησης της ηγετικής τους θέσης στον κλάδο των αλλαντικών.

Τη φετινή χρονιά ο όμιλος Υφαντή συνεχίζει το πρόγραμμα μείωσης του κόστους μεταφορικού έργου και κατανάλωσης ενέργειας, ενώ εστιάζει σε στοχευμένες αγορές α’ και β’ υλών και περιορισμό των λειτουργικών δαπανών. Ο όμιλος διατηρεί τρία εργοστάσια σε Αττική, Έβρο, και Ρουμανία. Διαθέτει εμπορικές θυγατρικές σε διάφορες αγορές όπως στη Γαλλία και πραγματοποιεί εξαγωγές σε Μεξικό, ΗΠΑ, Ισπανίας, Γερμανία, Δανία, Νότια Αφρική, Ρωσία, Αυστραλία.

Σε ό,τι αφορά στη Νίκας, στο εξάμηνο οι συνολικές πωλήσεις της αυξήθηκαν 2,11% στα 19,7 εκατ. ευρώ. Αν όμως δεν ληφθούν υπόψη οι μη επαναλαμβανόμενες (on-off) πωλήσεις από δραστηριότητα φασόν που η εταιρεία πραγματοποίησε το πρώτο εξάμηνο του 2018 ύψους 869 χιλ. ευρώ, ο τζίρος της κατέγραψε αύξηση 6,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο ένα χρόνο πριν, όταν οι πωλήσεις της είχαν υποχωρήσει κατά 4,09%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους της μειώθηκε στο 21,3% από 22,9% ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής αγοράς των α’ υλών χοιρινού κρέατος και γαλοπούλας διεθνώς, η οποία έχει επηρεάσει το κόστος προμήθειας των πρώτων υλών της εταιρείας.

Ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων οι ζημιές περιορίσθηκαν στα 1,7 εκατ. ευρώ από ζημιές 4,199 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, τα έξοδα διάθεσης υποχώρησαν κατά 30,8% στα 4,03 εκατ. ευρώ ενώ κατά 16,3% μειώθηκαν τα έξοδα διοίκησης σε επίπεδο ομίλου.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text