Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Μικρές «βολές» της Κίνας κατά των ΗΠΑ με τις ευλογίες του ΠΟΕ

Μικρές «βολές» της Κίνας κατά των ΗΠΑ με τις ευλογίες του ΠΟΕ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μικρές «βολές» της Κίνας κατά των ΗΠΑ με τις ευλογίες του ΠΟΕ

Με τις ευλογίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, όπως ακριβώς έκαναν πριν από λίγο καιρό οι ΗΠΑ απέναντι στην Ε.Ε.,  η Κίνα ετοιμάζεται τώρα να επιβάλει δασμούς ύψους σε αμερικανικά προϊόντα 2,4 δισ. δολαρίων. Ο οργανισμός ενέκρινε κινεζικά αντίποινα για μία υπόθεση από την εποχή της διακυβέρνησης Ομπάμα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο επίσημο έγγραφο του οργανισμού.

Η υπόθεση αυτή χρονολογείται από το 2012 όταν η κυβέρνηση Ομπάμα επέβαλε δασμούς ύψους 7,3 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές προϊόντων όπως ηλιακοί συλλέκτες, ανεμογεννήτριες και σωλήνες χάλυβα.

Έπειτα από 17 έρευνες των ομοσπονδιακών αρχών, η Ουάσιγκτον έκρινε ότι η κινεζική κυβέρνηση είχε επιδοτήσει τις εταιρείες που παρήγαγαν τα εν λόγω προϊόντα, με σκοπό αυτά να καταστούν φθηνότερα σε σχέση με τα αμερικανικά, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο αθέμιτο ανταγωνισμό. Το Πεκίνο αποτάθηκε στον ΠΟΕ, ο οποίος με τη σειρά του είχε αποφανθεί ότι οι ΗΠΑ έπρεπε να αποσύρουν τους δασμούς.

Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι αν δεν συμμορφωθούν με την απόφασή του, τότε θα επέτρεπαν στην Κίνα να εφαρμόσει ανταποδοτικούς δασμούς και στα μέσα Αυγούστου η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών έδωσε το πράσινο φως στο Πεκίνο.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text