Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019) η διστακτική πορεία του ΓΔ προς την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019) η διστακτική πορεία του ΓΔ προς την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αυξάνονται οι ελπίδες μας για ένα νέο ανοδικό κύμα. Ο ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) κερδίζει οριακά +0,30% πλησιάζοντας παρά 6 μονάδες την αντίσταση – διπλή κορυφή – υψηλό 2 μηνών των 876 μονάδων την οποίαν αντίσταση αν σπάσει ανοδικά, τότε λόγω ορμής θα είναι πιθανόν να σπάσει και το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων με συνέπεια την ενδυνάμωση της ανοδικής τάσης με προοπτικές τις 1000 μονάδες.

Η αισιοδοξία μας θα εξανεμισθεί εάν ο ΓΔ γυρίσει άμεσα και άσχημα καθοδικά κλείνοντας κάτω των 850 μονάδων (την μέση τιμή διμήνου) αναχαιτίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανοδική ορμή της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Σήμερα δεν θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο. Θα προχωρήσει σε αγορές μόνον αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 876 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΜΛΣ, ΕΤΕ και ΕΥΔΑΠ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω ου +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα θεωρούμε την ΙΝΛΟΤ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο +7,60% της συνεδρίασης με πολύ μεγάλο όγκο 1,5 εκατ τεμαχίων τείνοντας να εμφανίσει κλασσικό σχηματισμό ακίδας V.

Επίσης η ΜΛΣ προσπαθεί να εμφανίσει τέτοιον σχηματισμό προσελκύοντας ανοίγματα long θέσεων από κερδοσκόπους (βραχυχρόνιους επενδυτές) στην φήμη ότι η εταιρία δεν έχει πρόβλημα.

ΕΤΕ και ΑΛΦΑ : Θα τις ανακυρρήσαμε σαν μετοχές της ημέρας αν δεν είχαν τόσο μικρό όγκο (περίπου 2 εκατ τεμάχια η καθεμιά μέχρις στιγμής ενώ θα θέλαμε στο κλείσιμο να ξεπεράσουν τα 5 εκατ). Αμφότερες δίνουν σήμερα σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου.

Επίσης και η ΓΕΚ διασπά ανοδικά ανάλογη έγκυρη αντίσταση αλλά με πολύ μικρή άνοδο +0,18% και πολύ μικρό όγκο 18 χιλ τεμάχια μέχρις στιγμής.

Μετοχές αξιοπρόσεκτες για τον σημερινό συνδιασμό ανόδου με όγκο : μόνον ο ΜΥΤΙΛ (μαζί με τις αναφερθείσες ΙΝΛΟΤ, ΙΝΤΚΑ, ΜΛΣ.

Αν είμασταν υποχρεωμένοι να αγοράσουμε σήμερα μετοχές θα προκρίναμε , ΜΥΤΙΛ, ΕΤΕ και ΑΛΦΑ.

Θας επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text