Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Η Blueground εξασφάλισε κεφάλαια 45,45 εκατ.

Η Blueground εξασφάλισε κεφάλαια 45,45 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Blueground εξασφάλισε κεφάλαια 45,45 εκατ.

Τη μεγαλύτερη χρηματοδότησή της μέχρι σήμερα, ύψους 45,45 εκατ. ευρώ (50 εκατ. δολάρια), εξασφάλισε η ελληνική νεοφυής εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Blueground, μέσω της οποίας θα προχωρήσει στην επόμενη φάση της ανάπτυξής της, αρχής γενομένης από την επέκτασή της σε τρεις νέες αγορές έως το τέλος του 2019 και συγκεκριμένα σε Λονδίνο, Παρίσι και Σιατλ. Τα νέα κεφάλαια της Blueground προέρχονται από το ευρωπαϊκό Prime Ventures και το αμερικανικό WestCap, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος των κεφαλαίων που έχει αντλήσει από το 2013, όταν και συστάθηκε, μέχρι σήμερα σε 71 εκατ. ευρώ, ποσό που την τοποθετεί μεταξύ των εταιρειών με την υψηλότερη προσέλκυση χρηματοδότησης πανελλαδικά. Μεταξύ των εταιρειών που επένδυσαν στην Blueground σε προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης, είναι οι VentureFriends, Endeavor Catalyst, Jabbar Internet Group και η AlleyCorp του Kevin Ryan.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Blueground αποτελεί τον μεγαλύτερο μισθωτή διαμερισμάτων στην Αθήνα, καθώς στο χαρτοφυλάκιό της διαθέτει πάνω από 600 ακίνητα, ενώ έως το τέλος του 2020 το σχετικό μέγεθος θα αυξηθεί σε 1.000 ακίνητα. Κατά κύριο λόγο, η εταιρεία αναζητεί ακίνητα στο κέντρο της πόλης, στα νότια αλλά και στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα σε περιοχές που εμφανίζουν μεγάλη ζήτηση και βρίσκονται κοντά σε επιχειρηματικά κέντρα, όπως Αμπελόκηποι, ιστορικό κέντρο, Καλλιμάρμαρο, Κολωνάκι, Αγία Παρασκευή, Ψυχικό, Χαλάνδρι, Φιλοθέη, Κηφισιά, Μαρούσι, Ελληνικό, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο και Βούλα. Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει παρουσία σε εννέα πόλεις παγκοσμίως, ελέγχοντας 2.800 επιπλωμένα διαμερίσματα. Απώτερος στόχος είναι έως το 2023 τα σχετικά μεγέθη να έχουν αυξηθεί σε 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις.

Η Blueground δραστηριοποιείται στην εκμίσθωση επιπλωμένων κατοικιών. Αφού έρθει σε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για τη μίσθωση των ακινήτων τους, προχωρεί στην επίπλωση και στον εξοπλισμό τους, ώστε να τα μετατρέψει σε χώρους υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών. Στη συνέχεια, τα υπενοικιάζει σε στελέχη εταιρειών για ένα μήνα, ένα χρόνο ή και περισσότερο. Μέχρι σήμερα, η Blueground έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 300 εταιρείες.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, το 2019 ολοκληρώθηκαν δύο γύροι χρηματοδότησης, ο κύκλος εργασιών τριπλασιάστηκε και άγγιξε το 1 εκατ. διανυκτερεύσεις. Παράλληλα, διπλασίασε την ομάδα της φτάνοντας τους 400 εργαζομένους παγκοσμίως. Στην Ελλάδα σήμερα απασχολεί 200 εργαζομένους και σκοπεύει να προσλάβει επιπλέον 150 έως το τέλος του 2020.

Εκτός από την Αθήνα, η Blueground δραστηριοποιείται επίσης σε Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι και σε έξι πόλεις των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ουάσιγκτον, Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Λος Αντζελες). Η ανάπτυξή της είναι ανάλογη μιας νεοφυούς εταιρείας, καθώς επιτυγχάνει τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών σε ετήσια βάση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του 2017 ο συνολικός αριθμός των υπό εκμετάλλευση ακινήτων δεν ξεπερνούσε τα 700.

Ανάλογη αναπτυξιακή πορεία δρομολογείται έως το τέλος του 2019 και στις υπόλοιπες πόλεις όπου έχει αναπτύξει παρουσία η Blueground. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στη Νέα Υόρκη στόχος είναι τα 600 ακίνητα (από 200 στο τέλος του 2018), στο Σαν Φρανσίσκο τα 300 ακίνητα (από 80 στο τέλος του 2018), ενώ σε Βοστώνη, Λος Αντζελες, Σικάγο και Ουάσιγκτον ο αριθμός θα ανέλθει σε 250 για κάθε πόλη. Επίσης, στο Ντουμπάι ο αριθμός των κατοικιών θα αυξηθεί σε 600 (από 300) και στην Κωνσταντινούπολη σε 500 (από 250 πέρυσι).

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text