Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Οριακά βελτιώθηκε η μεταποίηση στη Γερμανία

Οριακά βελτιώθηκε η μεταποίηση στη Γερμανία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οριακά βελτιώθηκε η μεταποίηση στη Γερμανία

Δείγματα σταθερότητας εμφανίζονται διστακτικά στη γερμανική οικονομία, προσφέροντας τουλάχιστον προσωρινά ανακούφιση μετά τη συρρίκνωση του δεύτερου τριμήνου. Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο και ξεπέρασε ελαφρώς τη μέση πρόβλεψη, υποδεικνύοντας ότι η γερμανική οικονομία ενδέχεται να ενισχυθεί με ήπιο ρυθμό το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Ο κλάδος της μεταποίησης παραμένει αποδυναμωμένος, ωστόσο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η ζήτηση βελτιώθηκε ελαφρώς, όπως αναφέρει το Bloomberg. Πολλοί οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί το τρίτο τρίμηνο, προτού ανακάμψει στο τέλος του 2019. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, βασιζόμενη σε μεγάλο βαθμό στις εξαγωγές της, είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένη στις εξωτερικές αναταραχές. Αυτή τη στιγμή, επιβαρύνεται ιδίως από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και από την επιχειρηματική αβεβαιότητα εξαιτίας του σινοαμερικανικού εμπορικού πολέμου και του Brexit. Το βάρος μετακυλίεται συνολικά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, όπου η ΕΚΤ μείωσε περαιτέρω τα αρνητικά επιτόκια δανεισμού τον προηγούμενο μήνα, στο πλαίσιο της υιοθέτησης επεκτατικής πολιτικής.

Υστερα από έντονες πιέσεις οικονομολόγων και άλλων κυβερνήσεων, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς δήλωσε τον προηγούμενο μήνα ότι η κυβέρνηση συνασπισμού είναι έτοιμη να διοχετεύσει δισεκατομμύρια ευρώ στην οικονομία της, στην περίπτωση που χρειαστεί να αντισταθμίσει μεγάλη συρρίκνωση. Προς το παρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ και οι υποστηρικτές της ακολουθούν πιστά την πολιτική ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text