Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ αποτυγχάνει και σήμερα (Τρίτη, 29/10/19) να εκπορθήσει την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Ο ΓΔ αποτυγχάνει και σήμερα (Τρίτη, 29/10/19) να εκπορθήσει την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας πτοεί η σημερινή αποτυχία του ΓΔ να διασπάσει ανοδικά την επίμαχη εδραζόμενη επί τριών κορυφών αντίσταση των 876 μονάδων καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή, μόλις -0,20% (στις 870 μονάδες, στις 3.20 μμ), ο τζίρος είναι σχετικά μικρός (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι ευρωπαϊκοί δείκτες με ελάχιστη και αυτοί σημερινή πτώση βρίσκονται πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να κινείται πολύ κοντά στην αντίσταση – υψηλό τριμήνου των 876 μονάδων και με μια μικρή άνοδο 6 μονάδων ή +0,75%, μπορεί άνετα να την διασπάσει ανοδικά, γεγονός που θα ενθουσιάσει τους επενδυτές δημιουργώντας πιθανόν  ένα νέο ανοδικό κύμα προς το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων.

Διατηρούμε λοιπόν τις θετικές προσδοκίες μας τις οποίες θα εγκαταλείψουμε μόνον αν ο ΓΔ διορθώσει άσχημα χάνοντας την μισή οκτωβριάτικη άνοδο με κλείσιμο κάτω των 850 μονάδων.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 83% με μετοχές και 17% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά την οριακή πτώση του ΓΔ τα 4/5 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/5 θετικά αλλά καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή μεγαλύτερη του ±΄3% δίδοντας στην συνεδρίαση χαρακτήρα αναμονής – παγίωσης.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική ή αντίστοιχα καθοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης ή στήριξης. Υπενθυμίζουμε ότι έγκυρη αντίσταση θεωρούμε αυτήν που εδράζεται σε 2 και περισσότερες ισοϋψείς κορυφές και αντίστοιχα έγκυρη στήριξη αυτή που εδράζεται σε 2 και περισσότερους ισοϋψείς πυθμένες.

Αρκετές μετοχές βρίσκονται πολύ κοντά σε έγκυρη αντίσταση απειλώντας την με ανοδική διάσπαση και σήμα μεσοπρόθεσμων αγορών και αυτές οι μετοχές είναι οι, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ, ΜΥΤΙΛ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΡΟΒΑΝΚ, ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ, ΙΑΤΡ και ΚΟΥΕΣ ενώ αντίστροφα, καμία μετοχή δεν απειλεί με καθοδική διάσπαση έγκυρη στήριξή της.

Ωστόσο, νέα χαμηλά έτους σημειώνουν αυτή τη στιγμή η σημαντικότατη ΕΕΕ και η μικρής σημασίας ΠΛΑΙΣ και νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα η ΕΤΕ που εδώ και μερικές εβδομάδες έχει πάρει την σκυτάλη της leader της αγοράς. Είναι θετικό για το χρηματιστήριο μια τόσο σημαντική για την εθνική οικονομία μετοχή να σημειώνει νέα υψηλά έτους.

Μεγάλους όγκους διακινεί σήμερα μόνον η ΜΠΕΛΑ, κοντά μάλιστα σε έγκυρη αντίσταση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Νέα χαμηλά έτους


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text